Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » A 20 mg-os B6 vitaminból...

Gabszem kérdése:

A 20 mg-os B6 vitaminból hányat lehet bevenni egy nap terhesvitamin mellett hányingerre?

Figyelt kérdés
Akkor vegyem csak be mikor hányingerem van vagy alapból szedjem?
2014. márc. 1. 11:14
 1/6 anonim ***** válasza:
Erre én is kívàncsi vagyok. Àllandó hànyingerem van és a magneb6 kevés. Sima b6 ra gondoltam mellé de nem merem.
2014. márc. 1. 11:33
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha nincs hányingered, nem kell szedni. Sajnos nem tudom, mennyit szabad egy nap bevenni. Nincs benne a betegtájékoztatójában?
2014. márc. 1. 11:40
 3/6 A kérdező kommentje:
a betegtájékoztatóban az van, hogy terhesség alatt óvatosan kell szedni, de ennyi .itt volt aki azt írt hogy 2-3 darabot is bevesz egy nap.
2014. márc. 1. 12:05
 4/6 A kérdező kommentje:

[link]

"Léteznek a B6-vitamint önmagában tartalmazó készítmények (20 mg piridoxint tartalmazó tabletták). Ezekből általában napi ¼ tabletta bevételét javasolják. Bár a B6-vitamin a vízben oldódó vitaminok csoportjába tartozik, azaz vizelettel ürülő vitamin, a napi maximális bevitel kismamáknál nem ajánlott, hogy túllépje a 25 mg-ot! Az említett 25 mg a hazai gyógyszerek betegtájékoztatójában szereplő adat, egyes külföldi ajánlások ennél „lazábbak”, és akár napi 200 mg B6-vitamin bevételét is engedélyezik a kismamáknak; és túladagolási aggályaik csak a napi 500 mg fölötti (2000-6000 mg/nap!) piridoxin adagolásnál merülnek fel."

2014. márc. 1. 12:11
 5/6 anonim ***** válasza:
Én szoptattam még terhesség alatt, amikor kérdeztem a védőnőt, hogy MagneB6 mellett szedhetek-e pluszban B6-ot. Azt mondta, hogy a szoptatás miatt nem, a terhesség miatt lehetne. Úgyhogy szerintem napi 2-t még biztos be lehet venni.
2014. márc. 1. 12:12
 6/6 Kávétejszín ***** válasza:

Én szedtem a terhességem első harmadában napi 3x1-et, emellett érdemes megfogadni a "régi" tanácsokat is: ébredés után még ne kelj ki az ágyból, egyél 2-3 szál ropit és igyál rá 2-3 korty citromos ice teát, nem lesz hányingered. :)

A terhesség utolsó harmadában kell odafigyelni a mennyiségre. A második harmadban abszolút nem volt szükségem rá.

2014. márc. 1. 22:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!