Szednétek antibiotikumot?
3 éve próbálkozunk sikertelenül a babával.
Nem szoktam nagyon alárendelni az életem a gyerekvállalásnak, de most nem tudom, mit csináljak.
Elég masszív arcüreggyulladásom van, amire antibiotikumot kéne szedni.
Viszont az össze gyógyszerre az van írva, hogy ha terhes, teherbe szeretne esni, akkor ne szedje.
Én egyrészt szeretnék teherbe esni, másrészt meg remélem, hogy végre sikerült. De most még csak a peteérés utáni 4. napon vagyok, tehát fogalmam sincs...
Ti mit tennétek a helyemben?
Van olyan gyógyszer, antibiotikum amit lehet terhesen szedni. Ospen-t szedtem terhesen mert napokig nem javultam és egyre szarabbul lettem, így muszáj volt 3 orvos véleményét is kikértem. Szóval ha nagyon gáz akkor bizony gyógyszer kell. Vagy kérdezd meg a dokit, mi van , ha esetleg terhes vagy, mit ajánl? Beszedheted vagy ír inkább mást?
Még amit lehet az a panadol.
Köszönöm a válaszokat!
Rákérdezek a dokinál.
elkezdeném a gyógyszert szedni. Egyrészt, ha sikerült is teherbe esni, még be sem ágyazódott, tehát nincs köztetek kapcsolat. Másrészt, az arcüreggyulladás nem játék, jól le is gyengíti a szervezetet, és egy gyulladás amúgy sem jó
(mi 5 évig vártunk a babára, szóval sok ilyenbe belefutottam már, sajnos)
Szedném.
Ugyanis sokkal jobban ártasz, ha nem kezelsz egy bakteriális fertőzést, pláne ha már gyulladás van, mert olyan szövődményeid lennének, amit szerintem nem köszönnél meg.
Más is szedett már terhesség alatt antibiotikumot, nálatok meg ugye még azt sem lehet tudni, hogy egyáltalán az vagy-e. Lehet nem is vagy az.
Ne haragudj, nem bántásból írom, de ha 3 évig nem sikerült, nagyon kicsi az esélye, hogy most, gyulladással a szervezetedben sikerült.
De ha mégis, minél előbb meg kell gyógyulnod teljesen, mert egyrészt a gyulladás okozhat vetést (persze nem törvényszerű, hogy okoz is), magától nem fog elmúlni, tehát előbb-utóbb be kell szedned a gyógyszer, és most kevésbé ártalmas, mint a 6-12. hét között.
Ha most mégsem sikerült a terhesség, köv. hónapban már nem csökkenti az esélyt a most beszedett gyógyszer.
Ettől függetlenül kérj olyan gyógyszert, amit esetleges terhesség esetén is be lehet szedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!