Gyógyszer után terhesség? Nektek mikor jött össze?
Figyelt kérdés
Sziasztok.Egy összetett kérdést szeretnék feltenni.Kb egy éve kezdtem újra szedni az antibaby-t(tartottam egy 7hónapos szünetet)Előtte kb 4évig szedtem,de a szünetben rögtön beállt a régi ciklusom(32nap),és végig rendszeres volt.Most viszont úgy döntöttünk,hogy babát szeretnénk.Februárban(a mensi utolsó 2napján elkezdtem szedni a gyógyszert.Csak 2 szemet vettem be.)de utána már nem,viszont az első nap mikor nem vettem be már szeretkeztünk.Az 1.kérdés az,hogy mitől lehet az, hogy az ezután következő héten egy napig véreztem.,utána elmúlt,de a hasam lent azóta is olyan mintha meg akarna jönni,és sokszor kellemetlenül feszül is...?:( Azóta többször voltunk együtt.Ilyonkor mikor számoljam a peteérést?A rendes mensimtől,vagy attól az 1napos vérzéstől?Szerintetek mennyi az esélye,hogy viszonylag hamar teherbe esek?Gyógyszer után ti mikor estetek teherbe?
Azzal, hogy nem szedted végig az utolsó levelet, bekavartál a szervezeted működésébe. Ilyenkor vagy azt a 2 szemet sem kellett volna bevenned, vagy akkor végig kellett volna az egész levéllel szedni. Így most nem kell meglepődni, ha jelentkezett a szokásostól eltérő vérzés.
És ilyenkor még ne számolj semmit, majd ha rendesen jelentkezik a menstruációd (már ha jelentkezik, mert lehet hogy úgy megkavarodott a szervezeted, hogy nem is fog lenni vérzésed). És ilyenkor nem tudod a peteérést sem kiszámítani.
Én több, mint 4 évig szedtem fog. gátlót babatervezés előtt, nekem az abbahagyást követő 7. hónapban jött össze a terhesség.
2014. febr. 11. 17:31
2/8 A kérdező kommentje:
Hát én is ettől tartottam,hogy összekavartam a hormonokat,de remélemtem hogy abból a 2szemből még nem lehet baj..:( Sok helyről hallom azt hogy gyógyszer után rögtön összejött,de sokaknak megvévekkel késöbb...Akkor a tiéd az arany középút.:)
2014. febr. 11. 17:37
3/8 anonim válasza:
Én rendesen hagytam abba, azaz végig szedtem az utolsó levelet. Januárba hagytam abba, áprilisra rendeződött a ciklusom (akkortól próbálkoztunk élesben) és október végén fogant a baba.
17hkm
2014. febr. 11. 18:18
4/8 A kérdező kommentje:
Jó sok idő..:( Akkor azt hiszem picit lentebb kell vennem a lelkesedésemből...:(
2014. febr. 11. 18:40
5/8 anonim válasza:
Kar volt bevenned azt a ket szemet.leirom nalunk hogy volt.aprilis vegen abbahagytam a gyogyszert.megjott.aztan majus 22en megint megjott(ugy igazan..egy hetig tartott es elegge gorcsoltem) kovetkezo honapban mar nem jott meg.olyan juni 5kornyeken johetett ossze a baba.es elvileg meg ebben a honapban a kezemben tarthatom a kisfiunkat.:-)
2014. febr. 11. 19:01
6/8 anonim válasza:
Gyógyszer abbahagyása utáni egy évnél tartunk . a baba még nem jött össze. :( kivizsgálások szerint egészségesek vagyunk.
2014. febr. 11. 21:40
7/8 anonim válasza:
10 évig szedtem folyamatosan fog.gátlót, novemberben hagytam abba, januárra rendeződött a ciklusom (addig óvszert használtunk), és májusban fogant a babánk, napokon belül várható :) 40+3 hkm
2014. febr. 12. 11:13
8/8 anonim válasza:
én áprilisban hagytam abba (kb úgy mint te, egyszer csak nem szedtem be több szemet), nekem nagyjából rendszeres a ciklusom (26-30 napos), de nincs még baba. kivizsgáláson nem voltunk egyelőre.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!