Így kell jól használni a kínai fogamzás naptárat?
Sokaktól hallom, hogy nem jött be a kínai módszer. Nálunk (család+baráti kör) mindenkinél bevált.
Kiváncsi lettem, hogy másoknál miért nem működik, és azt hiszem rájöttem;
- Sokan nem tudják kiszámolni a pontos korukat a kínai naptár szerint
- A táblázatok januárt, február, stb. hónapokat írnak, ami a Gergely naptár szerinti, pedig mikor megalkották ezt a kínai módszert, még sehol sem volt a Gergely naptár, és nincs szinkronban a kínai napráttal. Tehát ha az anyuka jól is számolja ki a korát, bizony rossz hónapot néz a táblázatban.
Nyilván tudományosan nincs alátámasztva, de világ 7 csodája sincs alátámasztva, mégis léteznek. Nyilván egy orvos sem fogja azt mondani, hogy működik, de balfacok vagyunk, és nem tudjuk hogyan...
Ti hogyan használtátok a kínai naptárat? (Már aki használta.)
Ezt a kérdést én nem kérdésnek tekintem, hanem kijelentésnek, mintha szeretted volna megosztani, hogy bizony így kell jól használni. :S
Egyébként én most hallok róla először, de felkeltetted az érdeklődésem, utána fogok nézni, miről van szó. :)
#1 :)
Kicsit agyaltam azon, hogy hogyan írjam ki a kérdést, de nem vagyok túl kreatív. Az az igazság, hogy nem vagyok benne biztos, hogy most feltaláltam a spanyol viaszt, és azt sem állíthatom, hogy ez most így 100% működik, de az biztos, hogy hatékonyabb, mint ha rosszul használnánk.
Nálunk mindenkinél bejött.
De buta dolog :D
Én is rendszeresen elkövetem ezt a hibát. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!