Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ha 7 éve fogamzásgátlót...

Ha 7 éve fogamzásgátlót szedek, abbahagyás után mennyi idő mire megjön és mennyit kell várni a próbálkozással?

Figyelt kérdés
Mi a tapasztalatotok mennyi idő gyógyszer után mire megtermékenyülés történik?
2009. dec. 7. 17:33
 1/5 anonim ***** válasza:
47%
Én 6 hónappal a babaprojekt megkezdése előtt hagytam abba, bár én csak 4 évig szedtem. Attól függ szerintem hogy milyen fog. tablettát szedtél, mert ha alacsony hormontartalmú volt, akkor szerintem neked is jó a 6 hó, bár dokik azt szokták mondani, hogy akár másnap lehet próbálkozni. Én azért azt javaslom, hogy adj min. 3 hónapot hogy tisztuljon a szervezeted.
2009. dec. 7. 17:56
 2/5 anonim ***** válasza:
47%
Megjön amikor esedékes lesz a következő hónapban, innentől termékeny is lehetsz rögtön, de én is azt mondom várd meg a minimum 3 hónapot.
2009. dec. 7. 18:07
 3/5 anonim ***** válasza:
Én is körülbelül 7 évig szedtem a gyógyszert. Áprilisban hagytam abba és után 30 napra meg is jött. Azóta is rendszeres a menstruációm. (mi majd csak jövő áprilisban fogunk élesben próbálkozni, most még megszakításosan védekezünk) Viszont van, akinek nem ilyen rendszeres a ciklusa... Nagyon furcsa ennyi gyógyszeres év után rendesen menstruálni. (hasfájás, erős vérzés..)
2009. dec. 7. 20:24
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Nekem utána is megjött rendesen mint amikor fog. gátlót szedtem,bár több volt és görcsölt a hasam.Az abbahagyás után 2 hónapra már teherbe estem.Amúgy a legtöbb orvos,legalábbis én mindenfele azt hallom hogy azt mondja,egyből lehet próbálkozni nem kell várni.
2009. dec. 8. 09:09
 5/5 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Nekem is rendesen, 28 napra jött meg. Óramű pontossággal érkezik azóta is, sajnos.

Hormonális fogamzásgátló gyógyszerek hatásmechanizmusa:

A gyógyszerek átveszik a szervezettől a hormonális irányítást, ezáltal átveszi a szervezettől a menstruációs ciklus irányítását.

FSH hormontermelés gátlása

LH hormontermelés gátlása

Tüszőérés gátlása

Sárgatest képződés elmarad, így alacsony a sárgatest hormon szint

Endometrium hypoplasia / atrophia, inkomplett átalakulás

Petefészek ösztrogén termelésének direkt gátlása

Méhnyak nyák viszkozitás fokozása, így „átjárhatatlan” a spermiumok számára

Azért kell szedni minden nap ezeket a tablettákat, mert csak akkor hatásosak, annyira kicsi a hormontartalmuk. Nem halmozódik fel a hormon a szervezetben, nincs ami "kiürüljön".

Amint a szervezetünk felszabadul a gátlás alól, megpróbálja behozni a lemaradást, előfordulhat az is, hogy egyszerre több petesejt érik meg. Ilyenkor gyakoribb valamivel az ikerterhesség. De nem kell várni semmit.

Az, hogy várni kell csak városi legenda, semmi bajod nem lesz, ha azonnal összejön a baba.

Esetleg, ha még mindig tartana a tabi hatása, legfeljebb nem esel rögtön teherbe. :)

2009. dec. 9. 11:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!