Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Sárgatest elégtelenséget...

Sárgatest elégtelenséget állapított meg a dokim, de azt mondta hogy nem vészes a helyzet. Ez mit jelent? Részletek bennt.

Figyelt kérdés

HOrmonvizsgálat megállapította hogy van pém, de nem annyira "izmosak" a sárgatestek, csak 8,4 volt az érték (állítólag 10 körül van a normál). Mondta a dokim hogy menjek be, és ad receptet, szednem kell gyógyszert.

Volt más is ilyen cipőben? Ez most mit jelent? Rendben lesz minden??

2009. dec. 2. 18:37
 1/4 anonim ***** válasza:
Nekem ezért volt 2 vetélésem.6,5 volt az eredmény,mire az akkori dokim mondta,hogy csak kicsit alacsonyabb.Később megtudtam 12 a jó(én ezt találtam a neten).Az új dokim az 5 héttől adott Utrogestant(progeszteron) és minden ok lett.Már 2 éves a kisfiam.
2009. dec. 2. 18:45
 2/4 anonim ***** válasza:
Nálam detto,ahogy volt szivhang duphastonnt kaptam,kislányom 14 hónapos.
2009. dec. 2. 19:09
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Úgy tudom, hogy ha ovu után nem emelkedik a hő, akkor beszélnek sárgatest hiányról, vagy elégtelenségről, s nem termelődik progeszteron, ami szükséges lenne, hogy a baba meg tudjon maradni. Ezt szokták gyógyszeresen kezelni.
2009. dec. 2. 19:49
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha a sárgatested nem termel elég sárgatest-hormont, azaz progeszteront, akkor egy progeszteron-tartalmú gyógyszerrel pótolni tudják (Utrogestan vagy Duphaston). A progeszteron egy terhességmegtartó hormon, ez vastagítja meg annyira a méhnyálkahártyát, hogy a baba be tudjon ágyazódni (azaz ez a hormon készíti fel a méhet a terhességre), és ez a hormon az, ami fenn is tartja ezt, nehogy leválkjon és menszesz vagy vetélés legyen belőle.

A méhlepény a 10-12. hétre átveszi a sárgatesttől a progeszteron-termelés szerepét, és a progeszteronszint innentől egészen a szülés előttig nem is esik le.

2009. dec. 2. 21:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!