Egészséges fogaim fájnak: bal felső oldalon néha ez- néha az: terhes tünet?
Uh-s ovuláció követés után jókor voltunk együtt! Szilveszterre nem várom, és jó pár napja van ez a problémám. Először izgultam, de már tudom hogy fáj 10 percig, aztán elmúlik. A legelső fogam, illetve 2 rágó. Mind teljesen egészséges, annyi hogy tömöttek, de egészségesek! Nem mellesleg az ínyem is egészséges.
Tisztában vagyok vele hogy nem tipikus terhes tünet, nem is vagyok már kezdő a témában, mégis furcsállom. HAllott már valaki hasonlót?
A fogfájdalom nem terhességi tünet!
Nem hogy nem szokványos, hanem semmi köze hozzá!
Attól, hogy te nem látsz rajta lyukat, még lehet. És attól függetlenül, hogy tömöttek és nem látszik rajtuk kívülről semmi, fognyaki érzékenység is jelentkezhet, ami szintén járhat fájdalommal.
Menj el a fogorvoshoz, főleg így, hogy babát tervezel, és még addig rakasd rendbe őket, amíg nem leszel terhes. Mert utána nem lehet röntgenezni, nem lehet akármilyen fájdalomcsillapítót szedni.
Nekem hasonló volt. Úgy begyulladt az ínyem, hogy csak pépeset tudtam enni, meg voltam róla győződve, hogy a bölcsességfogaim durrantak be (egy sincs még kint). Aztán teszteltem és tádám :)
Viszont én akkor már 5-6 hetes voltam, neked még csak kb. most ágyazódik be a baba, ilyen korán még nem szokott tüneteket okozni a terhesség. De aztán ki tudja :)
Köszi a válaszokat!
Három éve egy évig; havonta jártunk a férjemmel fogorvoshoz. Minden fogunkat rendbe rakattuk; épp a babatervezés miatt. Igaz hogy egy éve voltam kontrollon, de nem gondolnám hogy baj lenne. Ettől függetlenül nyilván elmegyek az ünnepek után!
Az a fura, hogy nem egy fáj, hanem három: össze -vissza. De az első szokott a legtöbbet. Se hidegre, se melegre nem érzékenyek. Nem vérzik a fogínyem sem. Semmi más bajom sincs, se nátha, sem semmi.
Tüneteim vannak (mellfeszülés; érzékenység és mintha meg akarna jönni érzés pár napja), de egyszer volt egy biokémiai terhességem, az óta én szinte minden hónapban produkálom a tüneteket, úgyhogy ez nem mérvadó sajnos.
Hátha:-) Pozitív teszt esetén megírom; ha nem jelentkezem, akkor vaklárma.
1 év alatt nagyon sok minden történhet a fogakkal.
Nekem konkrétan egyik fogászati látogatás alkalmával semmi nem látszott, 3 hónap múlva már látszott egy pici lyuk a fogamon. Sőt olyan is volt, hogy a két fog találkozásánál volt lyuk, amit ha nem fúr ki a doki, észre sem lehetett volna venni.
És az meg, amit írtál, hogy nem egy fáj, hanem össze-vissza, azt pedig kisugárzó fájdalomnak hívják. 1 foggal van gond, de több fogba kisugárzik.
Inkább menj el fogorvoshoz, mert lehet hogy terhes vagy, én nem mondom, hogy nem, de ha fáj a fogad, az nem terhességi tünet!
Köszi! :-(
Írtam hogy mindenkéé megyek ünnepek után, hiszen nem kellemes; és amúgy is. Tudom hogy fontos hogy jó fogakkal álljak neki a terhességnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!