Szerintetek végeznek az orvosok komplex kivizsgálást, hogy minden rendben van- e, úgy is, hogy eddig mindig védekeztünk? Jövőre szeretnénk babát, és csak meg szeretnék nyugodni, hogy egészséges vagyok ilyen téren.
megnéznek azt ennyi, kivéve, ha egy jól fizetett magándokid van. én bementem a dokihoz (sztk) hogy babát szeretnék, felnyult, megnézte a méhemet meg vett kenetet a rákszürésre, aztán közölte, hogy minden rendben, próbálkozzunk, ha egy éven belül nem sikerül, akkor menjek vissza.
nekem ennyi volt...
ez már fél éve, de még sajna semmi
Nem végeznek. Ne is akarj ilyet. Egy komplett meddőségi kivizsgálás hónapokig, akár évekig is eltart. Ne úgy képzeld, hogy bemész, megnéznek, és megmondják, minden rendben van-e. Pl csak a hormonvizsgálat eltart egy hónapig, mert a ciklus során három különböző időpontban kell megnézni a hormonszintet, hiszen az a ciklussal együtt változik...
Szóval mélyreható vizsgálatokat csak akkor érdemes végezni, ha védekezés nélküli szexuális élet mellett egy év alatt sem jön létre a terhesség. Ekkor kifejezetten meddőségi központba élrdemes menni, ahol erre szakosodott orvosok végeznek célzott vizsgálatokat mindkét félen.
Amit most megtehetsz: rákszűrés, HPV szűrés, nőgyógyászati vizsgálat, ahol nemi betegségeket is keresnek, állj le a fogamzásgátló tablettával, és ennyi. Olvasd el Czeizel Endre: Születésünk titkai című könyvét, amiben részletesen foglalkozik a fogamzásra való felkészüléssel. A tervezett terhesség előtt egy hónappal kezd el szedni valami terhesvitamint. Ha nagyon fel akarsz készülni, akkor vezethetsz hőgörbét is. Minden információt megtalálsz itt: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!