Hogy is van ez a peteérés, hőmérős dolog?
Tudom hogy sokan kérdezték már,de én mégis tanácstalan vagyok.
Ma van a vérzésem 2.napja,mikortól érdemes a hőt mérni,illetve mire kell figyelni,mi jelzi ha peteérés van?
Ovutesztet melyik napon érdemes végezni?
Még annyit hogy hol méritek a hőt,rendesen hónaljban?
Amúgy teljesen szabályos,28 napos ciklusaim vannak,csak van egy kis túlsúlyom,és már volt egy miss.ab-om másfél éve,és egy picit jobban aggódom hogy minden rendben legyen.
Segítsetek légyszi!
Szia! A hőmérsékletet célszerű a ciklusod első napjától mérni. Mérheted szájban, végbélben vagy a hüvelyben. Erről megoszlanak a vélemények még az orvosok között is.
Hónaljban nem célszerű mérni. Reggel ébredés után mielőtt kikelnél az ágyból mérd meg a hődet 5 percig.
A hőmérőzésnek vannak hátrányai, ugyanis utólag derül ki, hogy melyik napon volt a peteérésed. Ugyanis az utolsó alacsony hőmérsékletű napon következik be a peteérés. Peteérés után a hő felmegy 36,8-37 C körüli értékre. Az a jó 14 napig fennmarad a hőd magason.
Missed ab. után küldtek valamilyen vizsgálatokra?
Érdemes lenne vérvételre beutalót kérned hogy megnézzék a hormon müködésedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!