Mekkora az esélye, hogy egy 11 hetes vagy 9 hetes terhességet nem vesz észre a nőgyógyász a hasi ultrahangon?
nana, én voltam hasi uh-n, cysta műtét előtt. Be is feküdtem a műtétre, műtét napján reggel még egy uh volt, és ott közölték, hogy hogy 13 -14 hetes terhes vagyok (nem menstruáltam gyógyszer nélkül a cysták miatt).
Amikor megkérdeztem a két héttel előtte vizsgáló orvost, hogy bocsi, ezt hogy, azt válaszolta, minek keressen gyereket annak a méhében, aki meddőség diagnózissal jött.
Semekkora esélye, nyugi!
6 hetes voltam, mikor jártam a háziorvosomnál, aki mellesleg belgyógyász és van hasi UH gépe. Akkor még csak pozitív tesztem volt és hányingerem volt. Kérdeztem tőle, hogy szerintem mikor menjek dokihoz és azt mondta, hogy várjak vele, mert szerinte még nem lesz szívhang, várjak egy hetet. Mondtam neki, hogy de kicsit aggódok, hogy jó helyen van-e, nem méhen kívüli. Erre megnézett a hasi uh- val és mutatta, hogy ott, pont a méhem közepén lakik valaki :) Még képet is kaptam tőle, egy pici pötty, de ő is tudta, hogy Ő az, pedig nem nőgyógyász!
Szóval a terhesség tényét már korábban is meg lehet állapítani, hogy van ott valami, de nyilván közelebbit hüvelyivel lehet kisebb korban. Viszont a 12. heti genetikai UHt is hasival csinálják és elég komolyan diagnosztizálnak, nyaki redőt mérnek, stb, szóval a 11 heteset totálisan kizárt, hogy ne lássa...de a 9 heteset sem véti el, az tuti...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!