Amikro a vérfertőzés szót használjuk, csak a dolog undorítóságát akarjuk kifejezni?
Figyelt kérdés
Csakmert a szó eléggé csúnyán hangzik. Ha anya-gyerek termesség jön létre, az utódnak nem lesz változatos a genetikai állománya stb. De amíg a magzat fejlődik, lehet bármi betegsége az anyának, vagy a magzatnak? Miért vérfertőzés a neve??2013. dec. 1. 22:57
1/3 anonim válasza:
Egyrészt valóban azért, mert ez egy gusztustalan dolog, erre illő szót alkottak meg. Másrészt, ilyenkor a túlságosan azonos genetikai állomány miatt egy csomó rendellenessége lesz a magzatnak, ezért hívják vérfertőzésnek (tehát a vérvonal megbetegítésének).
2/3 anonim válasza:
én hallottam olyat, hogy macskákat anya-és saját kölyke keresztezéséből tenyésztettek, mindegyiknek rövidek a mellső lábai és óriási pénzekért adták el gazdagoknak
3/3 anonim válasza:
Elso valaszolonal a pont. Bar en nem tartom undorito szonak a verfertozest. A szo az ami. Nem egeszseges rokonoknak gyermeket nemzeni. Nemcsak azert mert valoban "undorito" hanem azert is mert onzes szaporodni ugy, hogy a gyermek mindenfele betegseggel johet a vilagra. Jo pelda erre a gyakran egymas kozott hazasodo othodox zsidok esete. Hihetetlen mennyisegu down szinromas vagy agyilag megment gyerek szuletik manapsag koztuk, mert unokatestverek hazasodnak es csinalnak gyereket. Ha nem a sajat szememmel lattam volna, mire kepes a verfertozes, hidd el ezt a valaszt soha nem irtam volna meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!