Valószínű alacsony a progeszteron szintem. Mit tennél?
Már van egy 3 éves lányom, vele nem volt semmi baj, elsőre összejött. Idén februárban teherbe estem, de 7 hetesen elkezdtem barnázni. Nagyon nagyon gyengén. A hetek előrehaladtával egyre több lett. Itt hozzá kell tennem, hogy külföldön élek, itt nem igazán foglalkoznak az első trimeszterben fellépő barnázással. Annyit mondanak rá, hogy elő szokott fordulni, ne aggódjak. A 11. hetet betöltve már véreztem. 11+6 hetesen vetéltem el a korházban. 4 nappal előtte is benn voltam, hatalmas könyörgés árán megvizsgáltak, de csak a méhszájamat nézték, azt mondták, zárva van, valószínű nem belülről jön a vérzés. Pont aznapra kaptam uh időpontot, amikor elvetéltem. 1 órával később néztek volna meg. 5 hetesen halt el a terhesség. Ha időben megnéztek volna, legalább nem kellett volna végigszenvednem azokat a heteket. Mindvégig éreztem, hogy a babám nem él. Ez májusban történt. Azóta minden mensi előtt 2 nappal már véres folyásom volt egész az utolsó 2 mensiig. Azóta 4 nappal előtte van ez a véres folyás. Sokat olvastam róla, hogy mi lehet ez, s azt olvastam, hogy progeszteronhiányra utal. Sajnos ilyen vizsgálatot nem kérhetek itt, mert nem vizsgálják ki, kérdeztem már a dokim, s olvastam is rengeteg forumot sorstársaimtól. Olvastam, hogy otthon gyógyszert írnak fel rá, de az vényköteles....itt ez a gyógyszer be van tiltva. Egy fórumon olvastam, hogy van progeszteron krém, és szerencsére itt is hozzá tudok jutni, internetről kell rendelnem. Hazamennem esélytelen mostanában. Nincs rá pénz, s szabadságom sincs (karácsonykor se, dolgozom akkor is)És itt nincs ilyen, hogy fizetős doki. Amúgy se lenne rá pénzem.
Mit tennétek a helyemben? Azt olvastam a progeszteron krémről, hogy nem okozhatok vele kárt, max nem használ. Elkezdenétek használni a progeszteron krémet?
400 mg-osból napi kettő tabletta, 800 mg-ból napi egy elég. De aki szervezetének nagyobb adagban van szüksége rá, az ebből szedhet napi kettőt. Utoljára Pharmekal márkájút vettem, 100 szemes 800 mg-s került Pesten 3990 ft-ba.
Volt már drágább ugyanez...most se mondanám olcsónak, sajnos olyan, hogy enélkül nagyon-nagyon beteg lennék, vagyis voltam mielőtt a rendszeres szedésre át nem álltam.
Egy kicsit megnyugodtam, mert van két féle lehetőségem is. Tudom, hogy ez nem oldódik meg magától, s ha a helyi orvoslástól várok megoldást, akkor még lehet várhatok egy ideig.
A kapszuláról meg azt írja, hogy csak pár hónapig kell szedni, aztán abba lehet hagyni, magyarul helyreállítja a rendszert elméletileg:D Ez nagyon jól hangzik:D
3-as vagyok!Hát igen...ezért szedem én is a méhpempőt kapszula formában...Itt minden csak kapszula formában van!KEDVES KÉRDEZŐ!El tudnád küldeni a USA -s linket ahol rendelted?Akkor én is megrendelem itt,nekem itt lesz 2-3 nap alatt!Jajj de jó hogy "megtaláltalak"! :))))
Kedves 7-es köszi a barátcserje angol nevét!
Nos, én az angol amazonról és angol ebay-ről rendeltem, szóval te ne onnan rendeld. Elküldöm az amazonaszosat.
Nem pont ezt, de ilyet rendeltem.
Én speciel szeretem a gyk-t, rengeteg információhoz juttatott már (pl ennek a segítsége nélkül soha nem tudtam volna meg, hogy össze tudunk házasodni a párommal Magyarországon is 2 hét alatt-egyszer járunk haza 2 hétre egy évben). Remélem most is imákba foglalhatom a nevét pár hónap múlva:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!