Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ha a baratnőm menstruál és...

Ha a baratnőm menstruál és úgy szexelünk, abból lehet gyerek?

Figyelt kérdés

2013. nov. 23. 11:12
1 2
 11/11 Passiflora ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Szerintem van egy másik dolog is, amit lehet, hogy érdemes figyelembe vennetek ezzel a témával kapcsolatban.

Az orvostudakozó nevű honlapon, Dr. Hamvas Ferenc szülész-nőgyógyász szakorvos válaszai között olvastam nemrég:

Megengedett-e a menzesz alatti szexuális élet?

Nem megengedett. A menzesz alatt a szülőcsatornák nyitottak, ezért a nemi életnek még gumival is az a komoly veszélye van, hogy a hüvelyben levő kórokozók a méhűrbe, szerencsétlen esetben a petevezetőkön át a hasűrbe "pumpálódnak", mely nagyon komoly, akár életveszélyes gyulladások kialakulásához vezethet.

Ez alapját képezheti a későbbi méhenkívüli terhességeknek is. Manapság egyre inkább bizonyossá válik, hogy a menzesz alatti szex magyarázza az egyre nagyobb számban diagnosztizált endometriózist is. Nagyon sok nő fenyegető réme a meddőség akár egyetlen ilyen szerencsétlen "akció" következménye is lehet.

[link]

(a 22-es számú a gyakori kérdések / válaszok között, onnan másoltam ide.)

Nem tudom, hogy az orvosok egységes állásponton vannak-e ebben a tekintetben - feltételezem, hogy nem mindegyik lát ennyire súlyos kockázatot ebben.

Mindenesetre egy vélemény, amit talán érdemes fontolóra venni.

Minden jót Nektek!

2013. dec. 1. 16:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!