Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ugye rendben van minden...

Ugye rendben van minden velem? Lehetek terhes? :-o

Figyelt kérdés

Ítélkezők kíméljenek,köszi előre is!

25 éves vagyok. 21 évesen sajnos volt egy abortuszom.(Nem bántam meg abból a szempontból,hogy nem olyantól lenne,akit szeretek és az apuka eléggé magamra hagyott akkor /is/...nem szeretett eléggé,félreismertem). Mostani párom viszont más. Vele minden jó,nagyon egy hosszon vagyunk,imádom. :) Szóval tervbe van véve a bébi. A baj az,hogy nekem folyton hidegek a kezeim,lábaim,meg ugye volt abortuszom is... Semmi laboreltérésem nincsen,és alapbetegségem sincs hálisten. Sokszor súroltuk a határt,hogy lesz-e bébink idő előtt,vagy sem.(Ha nem beteg a bébi megtartjuk mindenképpen. :) )Szóval azt akarom kinyögni,hogy ugye nem lehetek meddő és csak úgymond egyenlőre "szerencse",hogy még nincs bébink. Peteérésem nemtudom mikor van,de őszintén szólva megszakításossal védekezünk,vagy ha gumit is vesz,utána is néha beteszi,de élvez el. Állítólag más már ennyi "baleset" után ikreket szült volna,de én nem.... Emiatt paráztam rá,hogy meddő nem lehetek?! Hiszen van mensim rendesen havonta max. 2-3 napot csúszik...

#terhesség #Abortusz utáni
2013. nov. 18. 23:06
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem biztos,hogy meddő vagy.Nem vagyunk egyformák.Valaki már attól teherbe esik,hogy ránéznek,mások meg éveket szenvednek vele.Ha majd semmilyen módon nem védekeztek,és akkor sem jön össze,akkor azért keress fel egy nőgyógyászt.

Egyébként mi is egy éve próbálkozunk,de még nem estem teherbe.Illet de,de min 2 alkalommal elvetéltem.Most telt le az egy év,szóval hamarosan megyek dokihoz.

2013. nov. 18. 23:14
 2/6 anonim ***** válasza:
Én nem ítéllek el, hiszen szintén 21 évesen zokogtam a zuhany alatt egy szakadt gumi miatt. Azonnal eseményutánit vettem be, majd rátértem a hormonális fogamzásgátlásra. Életem legrosszabb döntése volt. Én megszakítás mellett estem teherbe (elvetéltem), majd ismét terhes lettem szinte azonnal, de ezúttal is elvetéltem. Mindennek már jó 9 hónapja és azóta csak nyűglődöm, hogy mi lehet velem/velünk. Mivel - feltételezem - teljes kivizsgáláson még nem voltatok (hiszen nem is indokolt), ezért nem állítható teljes bizonyossággal, hogy a "nincs laboreltérésed". Amúgy sok párt ismerek, akik sokáig megszakítással védekeznek és nem jött a baba, majd az első éles próbálkozáskor sikerült és gond nélkül kihordja az illető. Önmagában a tény, hogy "védekezés" mellett nem jön a baba és volt abortuszod, egyáltalán nem utal arra, hogy meddő vagy. Azt majd a kivizsgálások fogják igazolni, vagy cáfolni, ha egy évnyi éles próbálkozás után sem esel teherbe.
2013. nov. 19. 07:48
 3/6 anonim ***** válasza:

A leírtak alapján 99%, hogy nem vagy meddő, egyszerűen csak szerencse, hogy még nem estél teherbe.

Az abortusz ilyen szempontból nem "hat" (csak városi legenda, hogy meddővé tesz, ill. nagyon, nagyon ritkán történik valami olyan, hogy kihat a későbbi életre), egy kutatásban azt olvastam, hogy az esemény utáni két évben növelheti a vetélés esélyét, illetve azt, hogy valaki nehezebben esik teherbe.

2013. nov. 19. 09:03
 4/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat! :)
2013. nov. 19. 22:01
 5/6 anonim ***** válasza:

Bocsáss meg magadnak. Sok nőnek pszichés okok gátolják a teherbeesését abortusz után.

Szívből kívánom, hogy hamarosan megfoganjon az egészséges, jó fej, remekül alvó, remekül emésztő, keveset pityergő kisfiad, vagy kislányod.

2013. nov. 22. 00:05
 6/6 anonim ***** válasza:
Még annyit, hogy mikor én férjhez mentem, úgy voltunk vele, hogy még különösebben nem akarunk bébit, de ha jön úgy is jó és megszakítással védekeztünk, néha meg csak naptármódszerrel, szóval nagyon fél vállról vettük. 2 évig így csináltuk és nem lettem terhes. Mikor elhatároztuk, hogy legyen babánk, a ciklusom közepe felé tettünk egy próbát, azon kívül meg megint csak nem igen figyeltünk oda, akkor elsőre összejött.
2013. nov. 22. 00:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!