Szülés után mennyi időre lehet újra teherbe esni?
Mikor áll helyre újra a petefészek, a méh, a sperma befogadásához?
Miért szokták mondani hogy ki kell várni a 6 hetet addig nem szabad szexelni?

A 6 hetet a fertőzésveszély miatt mondják, hogy ki kell várni, mivel a placenta helyén, a méh belső falán nagy méretű, vérző seb van.
Az, hogy mikor alkalmas újra a méh egy terhesség kihordására, egyéni kérdés. Vissza kell húzódnia eredeti méretére, a méhszájnak záródnia kell, vissza kell álnia a korábbi ciklusnak, hormonoknak, mindennek. Nagy átlagban elmondható, hogy ehhez a teljes regenerációhoz 8 hónap -1 év kell. Van, aki ennél korábban is teherbe tud esni, de egyrészt kockázatos a koraterhességi vetélés miatt, ki tudja, mennyire vastagszik a méhánylkahártya egyáltalán, később pedig a méhszáj nyílhat túl korán. Arról nem beszélve, hogy a hormonrendszer nem mindig áll vissza azonnal, főleg akkor, amikor valaki szoptat még. Szóval sokmindentől függ.

Mert vérzel, és hát gusztus... Meg ugye a méh falán seb van, jó lenne nem összeszedni valami fertőzést vagy gyulladást.
Amúgy ha letelik a 6 hét, teherbe lehet esni, csak nem javasolt.

már írták a 6 hèt tilalom okát. Fertőzèsveszèly, vères folyás.
De a szülès utáni teherbeesès változò. Unokatesòmèk között pl.11 hònap van.

Barátnőm kb másfél hónapja szült de már 3 hete szexelnek rendszeresen védelem nélkül, azt mondta nekem hogy vigyáznak szóval a srác nem élvez belé.
Ma ezen vesztünk össze hogy nem hiszi el hogy ilyenkor is újból teherbe eshet.
Azóta nem is volt neki vérzése amióta elmúlt neki a szülés utáni vérzése.

Tisztában vagyok vele, nem is azon veszekedtünk hogy ne szexeljenek mert nem szabad, hanem figyelmeztetem őt hogy biztonságosabb az óvszer.
És ezzel a kérdésemmel tudom bizonyítani hogy igazam van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!