Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Szülés után mennyi időre...

Szülés után mennyi időre lehet újra teherbe esni?

Figyelt kérdés

Mikor áll helyre újra a petefészek, a méh, a sperma befogadásához?

Miért szokták mondani hogy ki kell várni a 6 hetet addig nem szabad szexelni?

2013. nov. 8. 15:49
 1/9 anonim ***** válasza:

A 6 hetet a fertőzésveszély miatt mondják, hogy ki kell várni, mivel a placenta helyén, a méh belső falán nagy méretű, vérző seb van.

Az, hogy mikor alkalmas újra a méh egy terhesség kihordására, egyéni kérdés. Vissza kell húzódnia eredeti méretére, a méhszájnak záródnia kell, vissza kell álnia a korábbi ciklusnak, hormonoknak, mindennek. Nagy átlagban elmondható, hogy ehhez a teljes regenerációhoz 8 hónap -1 év kell. Van, aki ennél korábban is teherbe tud esni, de egyrészt kockázatos a koraterhességi vetélés miatt, ki tudja, mennyire vastagszik a méhánylkahártya egyáltalán, később pedig a méhszáj nyílhat túl korán. Arról nem beszélve, hogy a hormonrendszer nem mindig áll vissza azonnal, főleg akkor, amikor valaki szoptat még. Szóval sokmindentől függ.

2013. nov. 8. 15:51
 2/9 anonim ***** válasza:

Mert vérzel, és hát gusztus... Meg ugye a méh falán seb van, jó lenne nem összeszedni valami fertőzést vagy gyulladást.

Amúgy ha letelik a 6 hét, teherbe lehet esni, csak nem javasolt.

2013. nov. 8. 15:52
 3/9 anonim ***** válasza:
Vard meg az elso mensidet es utana probalkozzatok. Akkor tudod hogy beindultak a ciklusaid biztosra. Ez mindenkinel mas! Tehet nem lehet megmondani hogy mikor lehet ujra teherbe esni pontosan senkinel... Ha szoptatsz akkor a ensid lehet meg se jon honapokig a szules utan. Nekem se jott meg amig intenziven szoptattam 3-4 orankent minden nap. 6 honapig nem volt mensim es teherbe se estem pedig aktivak voltunk!
2013. nov. 8. 15:53
 4/9 anonim ***** válasza:

már írták a 6 hèt tilalom okát. Fertőzèsveszèly, vères folyás.

De a szülès utáni teherbeesès változò. Unokatesòmèk között pl.11 hònap van.

2013. nov. 8. 15:57
 5/9 anonim ***** válasza:
én csak annyit tudok hogy apukám és a húga között 10hónap van...
2013. nov. 8. 16:05
 6/9 anonim ***** válasza:
Szerintem minimum 8-12 hónapot érdemes kivárni, mert kell a méhednek is egy kis szünet a megterhelő 9 hónap után. Valóban nem is nagyon javasolják az orvosok az azonnali teherbeesést, mert kockázatos. Egyáltalán nem biztos, hogy újra regenerálódik annyira a méhnyálkahártya, hogy ki tudj hordani egy terhességet megint. A hat hét pedig valóban a fertőzések miatt van és azért, hogy a sebek begyógyuljanak. A legtöbb nőnek szoptatás alatt nincs is peteérése, de ez nem mindenkire igaz, így akár az alatt is teherbe lehet esni, de hangsúlyozom, nem igazán ajánlott.
2013. nov. 8. 16:14
 7/9 A kérdező kommentje:

Barátnőm kb másfél hónapja szült de már 3 hete szexelnek rendszeresen védelem nélkül, azt mondta nekem hogy vigyáznak szóval a srác nem élvez belé.

Ma ezen vesztünk össze hogy nem hiszi el hogy ilyenkor is újból teherbe eshet.

Azóta nem is volt neki vérzése amióta elmúlt neki a szülés utáni vérzése.

2013. nov. 8. 16:14
 8/9 anonim ***** válasza:
A megszakított közösülés pearl indexe 35, tehát egy év alatt 100 nőnek közel harmada teherbe esik így. Az, hogy eddig nem volt vérzése, ciklusa újra, nem jelenti, hogy az első peteérést nem csíphetik el, és akkor nem is fog megjönni, ha újra teherbeesik. Ezen felül viszont azt gondolom, hogy külső harmadik szemlélőnek nincs joga beleszólni egy pár intim együttléteibe. Ha nekik így jó, szeretnek kockáztatni, tegyék. Csak remélni tudom, hogy tudják, mit csinálnak, végülis felnőtt emberek.
2013. nov. 8. 16:17
 9/9 A kérdező kommentje:

Tisztában vagyok vele, nem is azon veszekedtünk hogy ne szexeljenek mert nem szabad, hanem figyelmeztetem őt hogy biztonságosabb az óvszer.

És ezzel a kérdésemmel tudom bizonyítani hogy igazam van.

2013. nov. 8. 16:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!