Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mindent jól csináltam?! Tabletta.

Mindent jól csináltam?! Tabletta.

Figyelt kérdés

Múlthét hétfőn vettem be az utolsó fogamzásgátló gyógyszerem, és a 3. levelet kedden kezdtem el szedni. Kedden voltam a barátommal először védekezés nélkül, magyarán bennem ment el. Ma viszont barnás folyást vettem észre a tisztasági betétemen.

Minden nap majdhogynem azonos időben vettem be, nem hagytam ki egyetlen egy szemet sem, sem hányásom ,sem hasmenésem nem volt, antibiotikumot sem szedtem.

Barna folyás lehet ez esetben a teherbeesés jele?

(De mintha úgy rémlene, hogy az új levél első pár napjaiban szokott lenni pici. De nem 100%-ra emlékszem )

2013. nov. 7. 22:17
 1/10 Vilcsianyuja ***** válasza:
Nem hinném, hogy a terhesség jele ez a barnás vérzés, de mindenképp menj el nődokihoz, mert ez az áttöréses vérzés azt jelezheti, hogy nem megfelelő ez a fajta fogamzásgátló, lehet, hogy másikat fog felírni.
2013. nov. 7. 22:22
 2/10 A kérdező kommentje:
5-6. nap szokott megjönni a menstruációm a szünetben. És lehet,hogy ez az miatt van, nem pedig az áttöréses vérzés miatt az orvos szerint.
2013. nov. 7. 22:28
 3/10 A kérdező kommentje:
De tényleg csak egy minimális volt...
2013. nov. 7. 22:29
 4/10 anonim ***** válasza:
A fogamzásgátló szedése közben jelentkező barnás vérzés az arra utal, hogy nem működik jól a fogamzásgátló. Valami miatt kezd kiürülni a szervezetedből a hormon. Menj el dokihoz, de addig is alkalmazzatok kiegészítő védekezést. A két levél között normális volt amúgy a megvonásosod?
2013. nov. 7. 22:45
 5/10 A kérdező kommentje:
igen, normális volt.
2013. nov. 7. 22:52
 6/10 Vilcsianyuja ***** válasza:

Nem egészen értem, miután a megvonásos vérzés teljesen megszűnik, egy-két nap után jön elő a barnázás, vagy a vérzés úgymond ebben "folytatódik" szünet nélkül? Ha utóbbi, akkor az szerintem teljesen normális, csak tisztulási folyamat. Ha viszont abbamarad és pár napra rá kezdődik a barnázás, akkor azért valami ott nem okés. Nekem régesrég, mikor tabit szedtem, kb. két hét bogyó után néha volt ilyen áttöréses, de a doki igazából nem tudta megmondani, mitől (mi először "mechanikai sérülésre" gondoltunk a párommal, de nem az volt, a hüvelyfal és a méhszáj teljesen épek voltak).

Az biztos, hogy jól csináltál mindent. Remélem, nem te vagy a "hibaszázalék". De ha egyéb furcsaságokat is tapasztalsz magadon, azért csinálj egy terhességi tesztet, már csak a saját megnyugtatásodra. És ha a furcsaságok zavarnak is, akkor mégiscsak kérd meg a dokidat, hogy írjon fel másik tablettát.

2013. nov. 7. 22:57
 7/10 A kérdező kommentje:

"folytatódik alapon van' .

Szerintem csak túl aggódom a dolgot, mert most csináltunk ilyent először.

2 hét múlva, azért csinálok egy tesztet.

Köszönöm a válaszokat !

2013. nov. 7. 23:07
 8/10 Vilcsianyuja ***** válasza:
Akkor nyugi, semmi gond szerintem, egyszerűen nincs ideje véget érnie az áttörésesnek, mire el kell kezdened az új levelet, viszont mivel már elkezded szedni, hamar-gyorsan vége is lesz ebben a kis pecsételésben. A gyógyszernek akkor is hatnia kellett, amikor együtt voltatok.
2013. nov. 7. 23:16
 9/10 anonim ***** válasza:

Lehet hogy hülye kérdés, nem tudom hányadik együttléted, de ha nemrég veszítetted el a szüzességedet, akkor még amiatt is vérezhetsz.

Én az első három alkalommal véreztem, mire teljesen átszakadt a szűzhártyám. Az is barnás volt.

2013. nov. 8. 00:16
 10/10 A kérdező kommentje:

Nem, nem most volt az első.

Amúgy mára elmúlt a barnázás! Köszönöm a válaszokat ! :)

2013. nov. 8. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!