Ha már 1,5 éve nem jön össze a baba, milyen vizsgálatokat kellene kérnem a nőgyógyásztól?
Figyelt kérdés
Voltam már többször,de sosem vizsgált meg,csak ráfogta arra,hogy fogynom kellene. Kb fél évig nem menstruáltam,akkor meg endorkinológus azt mondta,h a pajzsmirigyem rendben van,és ennyi. Most már jó lenne,ha normálisan kivizsgálnának,de szerintem ha nem parancsolok rá,megint elküld.2013. nov. 3. 21:06
1/10 anonim válasza:
Ha nagyon kövér vagy, akkor az ok arra, hogy nem leszel terhes.
2/10 anonim válasza:
TE nem parancsolhatsz egy orvosnak, ez nem a te hatásköröd.
Ha el vagy hízva, akkor elöször fogyj normális méretre, utána van esélyed terhességre.
3/10 anonim válasza:
Keress egy másik endokrinologust, mert tuti nem normális, hogy hónapokig nincs menstruaciod. Ennek hormonális oka van, ha dundi vagy es nem tudsz fogyni, akkor pláne. Es nem csak a pajzsmirigy.
Meg egy másik nőgyógyászat, aki foglalkozik is veled, es nem neked kell kérni vizsgalatokat
4/10 Vilcsianyuja válasza:
Meddőségi kivizsgáláson kellene részt venned a pároddal együtt. Neki egy vérvételből és egy andrológiai vizsgálatból (spermamintát itt néznek) állna, neked két vérvételből az első körben. Ha ezek rendben vannak, illetve ezektől akár függetlenül is peteérés ultrahangos megfigyelése nálad (nem írod, hogy legalább ultrahanggal meg szokta-e nézni a petefészkeid és a méhnyálkahártyád állapotát, de ezeket mind monitorozni kellene), aztán doki függvényében gyógyszeres kezelések (párod is kaphat gyógyszereket és te is), petevezető átjárhatósági vizsgálat, inszemináció... Ezek mind a meddőségi kezelés részei lehetnek. És ezek csak azok, amiket nem feltétlenül egy meddőségi klinikán, hanem egy "mezei" kórházban is meg tudnak csinálni. Viszont ha a saját dokid nem kezd bele, akkor keress másikat. És persze egy kis fogyókúra se árthat, lehet, hogy tényleg az segítene rajtad mindenféle tortúra nélkül, egy próbát megérne.
5/10 A kérdező kommentje:
Nem vagyok annyira kövér,nálam sokkal kövérebb nők is estek már teherbe. És igenis van olyan,hogy az orvos csak akkor foglalkozik a beteggel,ha kicsit erélyesebben van neki szólva. De pl az milyen dolog már,hogy nem jött meg a menzeszem,és az orvos fogamzásgátlót írt fel,miközbe mondtam neki,h gyereket szeretnénk?
2013. nov. 3. 21:19
6/10 anonim válasza:
Keress másik orvosokat. Meddőségi klinikán pl. biztosan komolyan vesznek és kivizsgálnak.
7/10 anonim válasza:
Pcos gyanú esetleg? Azt "kezelik" nem annyira hozzáértő dokim fogamzásgátlóval...
9/10 Vilcsianyuja válasza:
Egy konkrét esetről hallottam már, amikor enyhe túlsúllyal rendelkező nő, amúgy nem a túlsúlya, hanem állandó candida-fertőzések miatt candida-diétába kezdett, mellesleg fogyott is tőle, és szinte azonnal összejött a baba. Olyat is, hogy valaki, bár nem tudott arról, hogy lisztérzékeny lenne, kipróbált egy gluténmentes diétát, és azután jött össze a baba, pedig a hölgy már nem is volt fiatal. Szóval ha nem is fogyókúrát, de valamilyen diétát mindenképp kipróbálhatsz. Persze attól függetlenül legalább a petefészkedre ránézhetne valaki ultrahanggal... szóval a dokiváltás mindenképp aktuális.
10/10 anonim válasza:
Ha hónapokig nem volt mensid, akkor szerintem hormonprobléma van. Keress jó endokrinológust vagy olyan nőgyógyászt, aki ért a hormonokhoz. Elküld vérvételre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!