Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Kaáli intézetben az első...

Kaáli intézetben az első konzultációtól mennyi idő telik el a tényleges beültetésig?

Figyelt kérdés
Februárban megyünk konzultációra, csak akkorra kaptunk időpontot és érdekelne, hogy mennyi idő kell a beültetésig?
2009. nov. 13. 22:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Általában a ciklus 20. napja körül csinálnak egy UH-t, utána pedig a következő ciklus 1-2 napján megnézik az alaphormon értékeidet. (De ezalatt rengeteg más vizsgálatot is kérhet a doki, amit a program elkezdéséig meg kell csináltatnotok, pl. férjedet is megvizsgálják, kell HIV vizsgálat, chlamydia, rákszűrés stb.)

Tehát a ciklus elején vérvizsgálat, ha minden rendben, akkor lehet, hogy még aznap ki kell váltanod a tüszőérlelő injekciókat, vagy gyógyszereket. Ez után pár naponta nézik az ösztrögénszintedet, illet UH-n azt, hogy hogyan szaporodnak a tüszők, és hogy mekkorák. Ha a doki elérkezettnek látja az időt, hogy leszívja a sejteket, akkor előtte kb. 1-2-3 nappal szól, és akkor altatásban azt leszívják. Még akkor kiderül, hány sejted lett (mert ugye, nem minden tüsző tartalmaz sejtet), majd másnapra pedig kiderül, hány sejt termékenyült meg. Utána azon kell izgulni, hogy osztódjanak is, és ha minden okés, akkor max. 3-at visszatesznek.

Na a lényeg, hogy mindenkinél más az időpont, de ne a konzultációtól számold, inkább a kezelés elkezdésétől. Vannak "rövid" és "hosszú" stimulációs kezelések, majd a doki eldönti, hogy neked melyik volna a jobb.

Sok sikert!

2009. nov. 13. 22:46
 2/11 anonim ***** válasza:
ösztrögén = ösztrogén
2009. nov. 13. 22:47
 3/11 anonim ***** válasza:
Nagyon durva, hogy ilyen határidővel adnak konzultációra időpontot... Tapasztalat: nekem júliusban tudott decemberi lombik időpontot foglalni a doki, és az időpont-foglalás előtt sok vizsgálatot elvégeznek, az több ciklus is lehet, tehát februártól szerintem olyan jövő június simán lehet az első lombik-időpontod.
2009. nov. 13. 22:52
 4/11 anonim ***** válasza:

Szerintem meg a konzultáció utáni első ciklusoddal elkezdődik (reméljük).

Hát igen, ennyien vagyunk.....:((

2009. nov. 14. 08:34
 5/11 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.

Remélem minél előbb kezdődik.

2009. nov. 14. 11:38
 6/11 anonim ***** válasza:
Ha minden jól megy, egy hónap alatt el tudod végeztetni a szükséges vizsgálatokat, és a következő ciklusban indulhat a stimuláció.
2009. nov. 14. 11:57
 7/11 anonim ***** válasza:
Bocs a visszakérdezésért: harmadik vagyok, nektek a Kaáliban tényleg elkezdték a stimut a konzultáció utáni hónapban? Melyik Kaáli? Bp? És ha igen, melyik doki? Csak mert én áprilisban voltam konzultáción, akkor következő hónapban volt hormonvizsgálat, utána UH, utána átjárhatósági, nekem a gázos hormon miatt kellett egy ismétlés júniusban (de addig a vizsgálatok is simán elhúzódtak), és az alapján mondta, hogy inszemmel nem érdemes próbálkozni, csak lombikkal, majd közölte, hogy decemberi a legközelebbi időpont, november az előkészítés. Ennyire átvert???? Nem szimpi, de ezt nem gondoltam volna... Nem csak az inszemet mondjátok? Mert azt tényleg el lehetett volna kezdeni azonnal, de gondolom nem ezt hívjátok beültetésnek.
2009. nov. 14. 12:45
 8/11 anonim ***** válasza:
Nekem tényleg elkezdték a konz. utáni hónapban, de Debrecenben. Egy alkalommal viszont Bp-en is voltam Kováts doktornőnél, ő is elkezdte azonnal. Nem tudom, neked miért húzzák, halasztják.
2009. nov. 14. 13:13
 9/11 anonim ***** válasza:
Nem inszem. volt, hanem lombik beültetés.
2009. nov. 14. 13:14
 10/11 anonim ***** válasza:

Gyerekek!

Így van, mindenkinek igaza van.

Amit még elmondhatok. Általában az első indul el a leglassabban. Szerencse is kell, hogy sorrakerülj, beférj a hónapba. Egy hónapban megvan maximálva központilag, hány ember fér be. Ez valahol természetes is, hiszen ha van pl. 10 ágy nem lehet 15 főt vállalni egy napra műtétre. Érdemes a konzultációra már minden papírt készen beadni, ne legyen emiatt várakozás. És abszolút ne izgulj, mert az izgalom a hormonokra rosszul hat, és emeli a tsh-t vagy a többit. Ekkor is újabb ciklusra halasztják könnyen és érthető okokból a beavatkozást. Hát igen, van, aki fél évet, vagy többet is vár, mire elindul a kezelés.

Egy negyedikre készülő.

2009. nov. 14. 14:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!