Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Petefészek fájdalom minek a jele?

Petefészek fájdalom minek a jele?

Figyelt kérdés
Kedd éjjel kb. 3 órát aludtam. Annyira szúrt az oldalam, eddig is szurkált középidőben, de közel nem ennyire... Ez minek a jele vajon? Peteérés vagy ovu? Bocs, ha hülyeségeket kérdezek, de már belezavarodtam a sok infóba. A peteérés egy hosszabb folyamat, szóval ez valószínűleg az ovu lehetett, ugye?
2013. okt. 10. 12:24
 1/2 anonim ***** válasza:

a peteérés az ovuláció.

"Ovuláció, magyarul peteérés, az a folyamat, amelynek során egy (ritkán több) érett petesejt kiszabadul a petefészekből. Ez rendszerint a két menszesz közötti ún. középidőben történik. A szabaddá vált petesejt a petevezetőbe kerül és ha megtermékenyül tovább vándorol a méh üregébe, miközben osztódásnak indul."

mikor kell megjönnie? onnantól számolj vissza 14 napot és az az ovuláció.

lehet peteérés, lehet menstruáció előtt is ilyen fájdalom, fel is fázhattál akár.

2013. okt. 10. 12:53
 2/2 A kérdező kommentje:

Aznapra írta a kalkulátor az ovut. Még kb. 14 napom van menzeszig, de 28-32 naposak a ciklusaim. Uh, akkor ezt nagyon benéztem. Azt hittem van a peteérés, egy hosszabb folyamat és annak a vége az ovuláció.

Köszönöm a választ!!

2013. okt. 10. 13:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!