Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Nektek nem visszatetsző, ha...

Nektek nem visszatetsző, ha valaki a facebook-on kürtöli szét, hogy babát vár?

Figyelt kérdés

Valahogy bennem ez rossz érzést kelt. Mi sokáig vártunk a babára és az első babát sajnos elvesztettem. Ezzel valahogy a hitem is odalett, tudom, hogy nem lesz minden terhességből gyermek.:(

Nem tudom, amikor valaki így szétkürtöli, az olyan nem is tudom milyen... Mintha előre inna a medve bőrére. Ez így nagyon hülyén hangzik, de nem tudom jobban megfogalmazni.

Érdekelne mások véleménye.

2013. okt. 7. 19:25
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
35%

engem sokáig zavart, volt olyan ismerősöm, aki naponta tett ki pocakosképeket, és/vagy uh képeket. De akkor már több, mint 4 éve vártunk a babára, és nem jött, meg vetélésem is volt, szóval inkább csak a saját bajomra emlékeztettek, és engem ez zavart.

Most babát várok, nagyon a végén, de nincs a facebook-on rólam kép, mert én meg ilyen vagyok, van is, aki élőben rám csodálkozik, hogy de hát nem is tudta, hogy jön a baba, mert nincs kint a fb-n :)

valószínűleg a babáról sem lesz, mert a barátokkal-családdal van más hely, ahol meg tudjuk osztani.

2013. okt. 7. 19:39
 12/26 anonim ***** válasza:
26%
Hogy veled is legyen már valaki egy véleményen: igen, bennem is rossz érzést kelt.
2013. okt. 7. 19:40
 13/26 anonim ***** válasza:
26%
Úgy általában véve nem érdekelnek a személyes jellegű facebook kommentek. A számomra fontos emberekkel napi kapcsolatban vagyok, mident tudok róluk ami rám is tartozik. Azt viszont, hogy a valaha volt iskolatársam éppen Madagaszkáron készül az eljegyzésére pont leszarom. Tökéletesen megértelek, ha a Te helyzetedben ez megosztás különösen fájdalmas, de bele kell törődnöd, hogy egy csomóan arra izgulnak, hogy ilyenekre odaírhassanak mindenféle szépet és jót, és úgy érezzék, hogy ezáltal ők is milyen jó fejek, akkor is, ha csak dicsekvés magamutogatás van emögött mindkét fél részéről.
2013. okt. 7. 19:42
 14/26 A kérdező kommentje:
Igazad van 9-es, de a legtöbb ember boldog boldogtalant bejelöl. Én is tettem fel babás képeket, mert vannak olyan családtagok/barátok, akik másképp nem láthatják, de van aki itt van helyben, lájkolja ezerrel a képeket, az utcán meg simán elmegy mellettünk anélkül, hogy ránézne a babára (rokon). Persze ez már más kérdés...
2013. okt. 7. 19:42
 15/26 anonim ***** válasza:
26%
én is igy vagyok vele, főleg mikor már az 5hetes uh képet rögtön fölrakjak, v terhességi tesztről képet....na ott kiakadtam világgákürtölik szinte rögtön együtlét után.ugyh megfogadtam h ha nekem babám lesz még pocakos képet sem rakok fel.na így is volt, és aztán lett nagy meglepetés meg számonkérés mikor megszületett h terhesvoltam nem is tudták, hát nemraktam föl képeket facera?
2013. okt. 7. 19:49
 16/26 A kérdező kommentje:
Igen, ami nincs fent a face-n, az nem is létezik. :)
2013. okt. 7. 19:52
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

Nem visszatetsző!

Egyébként nem vagyok babonás. Igaz a face-re nem raktam ki, amikor megtudtuk, de sok mindenkinek elmondtuk már az elején!

Aztán már kb. 16 hetes lehettem, amikor férjem egy terhességgel kapcsolatos cikket posztolt ki az üzenőfalamra! Akkor kérdeztek rá sokan,hogy jön-e a baba!

Őszinte leszek, szerintem benned van egy kis "irigység" -ami hozzáteszem teljesen érthető- mivel elment a babád!

2013. okt. 7. 20:07
 18/26 anonim ***** válasza:
78%
Én inkább szétkürtöltem a facebookon. Nem szerettem volna, hogy amikor összefutok az ismerőseimmel mindenki odajöjjön hozzám, amint meglát nagy hassal, hogy "JÉ, TE TERHES VAGY?".
2013. okt. 7. 20:22
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
3 és fél év után sikerült teherbe esnem.Az idáig furcsán néztem az fb-n ha valaki rakott ki pocakos képet vagy ultrahang képet.Mióta teherbe estem örömmel nezkedem a facebook-os pocakos képeket.Tudom hogy fogok én is felrakni de majd csak később,szülés előtt pár héttel.
2013. okt. 7. 20:30
 20/26 A kérdező kommentje:

Nem hiszem, hogy irigység ez 17-es. Én nem kívánom másoknak, hogy éljék át amit én, mert tudom milyen rossz ez... Inkább babona, vagy valahogy úgy érzem kihívják maguk ellen a sorsot. Habár ott volt a sógornőm, ő 5 hetesen közölte a nagy hírt a családdal, és erre pálinkával koccintott. Utána ment el a babám, aki 3 héttel lett volna idősebb mint az övé. Na akkor volt bennem irigység nem tagadom, pláne amilyen szemét módon viselkedett/viselkedik velem.

A facebook-kal kapcsolatban inkább csak irritál, hogy van aki azt is kiírja hogy mikor megy el vécére. Nem vagyunk egyformák, ezért is kérdeztem mások véleményét. Egyáltalán nem vártam, hogy mindenki egyetértsen velem, csak kíváncsi voltam.:) Ezért számomra minden válasz hasznos.:)

2013. okt. 7. 20:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!