Még csak a tervezési fázisban vagyunk. Melyik jobb választás?
Jaaaahhh nem kell ennyire rákészülni!
Menj el fogászatra, méhnyakrákszűrésre, aztán essél teherbe.
Akkor majd elkezdhetsz folsavat meg vitamint szedni. Egyébként, ha normálisan táplálkozol, akkor elég minden másnap a vitamin.
19hkm
Ha eddig rendszeresen eszel gyümölcsöt, stb, akkor felesleges külön vitamint szedni. Ez csak Magyarországon lett divat az utóbbi években. Külföldön nem szed senki a terhesség alatt sem vitaminokat, mégis egészséges babáik lesznek.
Csak akkor kell pótlás, ha a szervezetben hiány van valamelyik vitaminból.
Azért ne felejtsük el, hogy a terhesvitamin is "műanyag", amivel egy rakás sz@rt beviszel a szervezetedbe!
Táplálkozz inkább változatosan! Ne a terhesvitaminnal akard feltölteni magad. Az csak vészkiegészítő legyen.
Nem igaz, hogy ráér a folsav és a terhesvitamin akkor, amikor teherbe esik valaki. A folsav pl. a velőcsőzáródáshoz nélkülözhetetlen, a velőcsőzáródás pedig lezajlik addigra, mire egyáltalán kiderül a terhesség, ezért akkor már "késő" elkezdeni.
Szóval nagyon is helyes és felelősségteljes döntés időben elkezdeni felkészülni a terhességre, mert nagyon sok komoly, súlyos, akár halálos fejlődési rendellenességet meg lehet előzni a vitaminok szedésével. Az sem feltétlenül igaz, hogy a helyes, változatos táplálkozás feleslegessé teszi a magzatvédő vitaminok szedését. Például a magyar populációban nagyon gyakori a folsav felszívódási zavar, ez azt jelenti, hogy hiába táplálkozik valaki egészségesen, könnyen lehet, hogy nem jutott elég folsavhoz, ami aztán a babánál nyitott gerincet eredményezhet. A vitaminokkal pedig ártani nem tudunk, csak jót tehetünk vele, ezért nem érdemes kockáztatni.
Arra nem lehet válaszolni, hogy a Gravida vagy az Elevit jobb, lehet, hogy neked valamelyik nem válik be. Nekem például az Elevittől hasmenésem lett, végül Femibiont szedtem, teljesen elégedett voltam vele.
köszi a hozzászólásokat.
Elvileg változatosan táplálkozom, de inkább biztosra szeretnék menni és ezért is akarnék vmilyen terhesvitamint szedni.
Folsavra azért is gondoltam, mint ahogy kedved utolsó Te is írtad, a velőcső-záródási rendellenességek elkerülése miatt.
És csak folsavat szedtél vagy a többi B vitamint is? Azt olvastam h ahhoz h a folsav rendesen fel tudjon szívódni, kell a többi b vitamin is.
3 mg-osat szedtél?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!