Egy fontos kérdésem van itt hozzátok örülnék ha megbizhato válaszom lenne! Kérdésem vajon mi a véleményetek rola? A többi lent
2. A hímivarsejtek élettartama ált. 72 óra, de "jó talaj" esetén 5 nap vagy 8 is lehet (ez a max.), így a megtermékenyülés szélső esetben akár 5 nappal az együttlét után is lehetséges, ha ekkor történik az ovuláció. Ehhez kell hozzáadni a 7-12 napot, ami a beágyazódásig eltelik. A HCG hormon (amit a teszt kimutat) a beágyazódáskor kezd termelődni, de egyénenként változó, hogy mikor éri el a hormonszint azt a mértéket, amit már a teszt is kimutat. Ezért lehetséges, hogy egyeseknél a menstruáció várt időpontjában negatív a teszt, pedig a terhesség már fennáll.
3. Általában egy héttel az elmaradt menstruáció után már poz. a teszt (hangsúlyozom, még ekkor sem mindenkinél), ilyenkor érdemes az orvost felkeresni (mert ha nem terhes, akkor meg valami más baja van), és kiderül.
4. Ha megtörtént az ovuláció egy adott ciklusban, de nem történt megtermékenyülés, akkor abban a ciklusban mindegy, hogy hányszor vannak együtt a továbbiakban, mert újabb pete csak a köv. ciklusban fog érlelődni.
5. A ciklus hosszának ismerete a fentiek alapján nem befolyásolja a tesztelés időpontját, továbbá azért sem, mert bármilyen "pontos" valakinek, mindig lehetnek eltérések különböző testi/lelki tényezők hatására.
Egyetlen támpont, ha valaki hőmérséklet és nyáktünet alapján figyeli és követi ciklusát, mert ez esetben az ovuláció 2-3 napra pontosan belőhető, és ekkor a fentiek alapján lehet számolni, de ez esetben a hőmérséklet is mutatja, hogy fennáll-e a terhesség vagy sem, ilyenkor a teszt már csak megerősítés.
........................................................................................................................... itt jön az én lényegem: köszönöm a kiegészitéseket eccer már csak össze jön ,hogy is müködik ez! ezért fontos számomra ez a kérdés mert szeretném megtudni nem-e terhes a barátnöm mert akkor nagy bajba vagyunk!!!!....utoljára oktober 23,24,25. voltunk együtt tehát lassan 3 hete. ez elött pedig pontosan menzi elött egy napal ami majdnem megindt 3 hét és ez 1.-én volt a menzi meg 2-án és tartott 5 napig vagyis 7.-ig! a ciklusai 28 napossak most kelett volna megjönnie szerdán 4.-én de nemjött meg ma már a 31.ciklusnap lenne! és nemtudjuk miért nemjön már meg. ugye ma van november 7! tegnap 6.-án csináltunk egy tesztet ami negativ lett! ez egy érzékeny teszt mihez nem kell reggeli vizelet mert megtermékenyités után 5 nappal már mutat, a patikus mondta 3 külömbözö patikus mert már ilyet vettem tehát ez hihetönek hangzik. egy kép a tesztröl : [link] ...csak annyit vettünk észre ,hoy fura volt a vizelete vagyis mikor teszteltünk fehéres volt vagyis zavaros jövöhéten csütörtökön megismételjük a tesztet! kérlek benneteket számoljatok már utána meg szeretnék gyözödni rola hogy nem terhes a barátnöm! szerintetek mi történik itt? NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM HA VALAKI PONTOS ÉS MEGBIZHATO VÁLASZT TUD RÁ NEKEM KÖSZÖNÖM !! :-(
Ha zavaros a bnőd vizelete akkor GYULLADÁS van!!!A gyulladás SÍMÁN késleltei a várt mensit!!!mEGNYUGTATLAK,NEM TERHES A BARÁTNŐD!
Ezt a tesztet ismerem,igen érzékeny,már kimutatná:)
Mindenképpen menyjen el egy nődokihoz a barátnőd,és ha te is elkísérnéd,biztosan örülne neki.
Ezt a kérdést már feltetted párszor, kezd unalmas lenni... :-((
Először is többen és többször kijavítottak, hogy a MEGTERMÉKENYÜLÉS után 5 nappal még nem mutat SEMMIT teszt, mert az csak a BEÁGYAZÓDÁS után 3 nappal kezd el mutatni valamit is. Annyian, annyifélkeképp elmonták már neked, hogy megtermékenyülés és beágyazódás két külön dolog, van közte kb tíz nap, nem öszekeverendő!
A második pedig, hogy ha a barátnőd vérzése késik, és a teszt negatívat mutat, akkor nem itt dekkolunk és ugyanazt kérdezgetjük napokig, hanem irány az orvos! Ezt tegnap szépen megejthettétek volna, ma meg már hétvége van, most várhattok hétfőig... :-(
Én nem értem, hogy felelős, felnőtt emberek miért nem értik meg ezeket az egyszerű alapdolgokat az első magyarázat után.
Összefoglalom tehát: ha 3 héttel ezelőtt volt az utolsó közösülésetek, akkor elméletileg már mutatna valamit a teszt, ha therbe esett volna, akkor is, ha a barátnőd tüszőrepedése csak egy héttel az aktus után volt. De ez csak elmélet, a gyakorlat azt mutatja, hogy néha a 8 hetes terheseknél is negatív a teszt, annak ellenére, hogy már van szívhangja is a babának. Biztosat csak orvos tud mondani, tehát KÉRLEK, ne tedd fel még egyszer ugyanezt a kérdést, hanem fogd szépen kézen a barátnődet, és vidd el nőgyógyászhoz.
Mindent a baba fogantatásáról: [link]
Remélem, érthető voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!