Ha a jobb petefészkemre azt irta a doki, h policista akkor én most PCOS-s vagyok?
Figyelt kérdés
jobb petefészek 29 x 31 policiszt.2013. szept. 22. 11:02
1/7 anonim válasza:
PCOS= policisztás ovárium ciszta, azaz petefészek ciszta. Ezek szerint igen. De nem mondott semmit az orvosod? Mert ilyenkor nem árt megbeszélni a kezelést.
2/7 anonim válasza:
policisztás ovárium szindróma, elnézést elírtam
3/7 anonim válasza:
Még nem biztos, de sajnos elég valószínű. A sok ciszta csak egy tünete a szindrómának, önmagában nem tesz PCOS-sá. Ahhoz kell még pl. az LH és a tesztoszteron megemelkedett szintje, hosszú, rendszertelen ciklus, fokozott szőrösödés, esetleg inzulinrezisztencia stb. Valószínűleg jobban ki fognak vizsgálni. De ne félj, nagyon sok PCOS nő van, és a legtöbbnek lehet spontán babája! :)
4/7 anonim válasza:
Bocsi hogy belekotnyeleskedem:...ciszTÁK!! A pco-ban a petefészken sok apró ciszta (betokosodott tüszők, amik nem tudtak középidőben megérni). Egy darab ciszta még nem PCO, de sok pici már igen. Én még sajnos egy szép UH képet is kaptam a petefészkemről, borzasztóan nézett ki, 5-6db kisebb nagyobb mazsola szerű a petefészkemben. :((
Doki mit mondott??? Ha csak úgy ráhagyta, lehet hogy csak egy cisztád van, azok általában 1-2hónap alatt fel szoktak szívódni.
5/7 anonim válasza:
4-es vagyok megint, lehet a doki úgy értette, hogy 29x31-es petefészek policisztákkal???
6/7 A kérdező kommentje:
Ő azt mondta rá,h nem vészes,de mivel akk hirtelen azt se tudtam,h mi az,vissza se kérdeztem,itthon okosabb az ember,akk már annyi kérdésem lett vna. Legközelebb ha megyek akk meg fogom kérdezni. Elküldött 3.napi vérvételre,ahol az LH-t,FSH-t és a prolaktint kell,h megnézzék,aztán avval megyek vissza hozzá. Avval a problémával mentem el,h a menstruációm 1-2 napig tart április óta,nem estem teherbe azóta,viszont a hosszával nincs gond,28-3O napos,hőmérőztem is és volt peteérésem,meg a luteális szakaszom is 14 napos volt,annyi h volt,h a 15.napon volt,h a 17.napon volt pé-em. Májusban elkezdtem szedni Euthyrox-ot pm alulműködésre,szte azért rövidült igy le,de árilisban is már ilyen rövid volt.
2013. szept. 22. 11:55
7/7 A kérdező kommentje:
4-es,azt sajnos nem tudom,de legközelebb meg fogom kérdezni. Most vtam először ennél a dokinál,ideges is vtam,ő is még ismeretlen volt.
2013. szept. 22. 12:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!