Tetoválás után mennyi idővel lehet próbálkozni a teherbeeséssel?
Szeptember végén megyek varratni, de már régóta beszélünk 2. babáról, csak azt nem tudom, hogy tetováltatás után mennyi idővel lehet próbálkozni... Konkrétat nem találtam ezzel kapcsolatban a neten, csak azt, hogy terhesség alatt nem kéne...ez mondjuk oké...csak ugye tetoválással festékanyagok jutnak a vérbe, ezért azt tudom, hogy utána x ideig pl. vért sem lehet adni... a "babagyártással" kapcsolatban vajon ez hogy van?
Remélem tud nekem valaki erre választ adni!
Előre is köszönöm!
1 évig nem lehet vért adni tetoválás után.
Terhesség és szoptatás alatt nem ajánlott a tetoválás.
De véleményem szerint, bár nem vagyok orvos, tetoválás után lehet teherbe esni rögtön, bár ha neked vannak aggodalmaid, akkor tetoválás után csináltass egy vérképet szűrővizsgálatokkal.
Én három terhességből kettő előtt tetováltattam (1-2 héttel), a gyerekeim egészségesek.
Egyébként nem csak a vér miatt, hanem a bőr miatt sem javasolják a tetoválást terh/szopi alatt, mert a hormonok miatt reagálhat másképp a bőröd mint kéne vagy mint máskor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!