Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mennyire káros, hogyha abban...

Mennyire káros, hogyha abban a hónapban esek teherbe, mikor tüdőszűrésre megyek?

Figyelt kérdés
Köszönöm a válaszokat!
2013. szept. 11. 17:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
67%
Ha károsodik valamid úgy sem marad meg a baba. De célszerű lenne még ovuláció előtt elmenni ha megoldható. Esetleg azt a hónapot kihagyhatjátok biztos ami biztos. De szerintem nem lesz semmi baj belőle. Esetleg szólhatsz, hogy babát terveztek és adjanak a derekad köré mellényt.
2013. szept. 11. 18:09
 2/11 anonim ***** válasza:
67%

Szia!

Olyan sérülékeny még akkor az embrió, hogy akkor ha káros hatással van rá lehet meg sem marad. Nekem ezt mondták, mert mikor még nem tudtam, hogy terhes vagyok volt egy fogászati röntgenem. Emiatt elküldtek genetikai tanácsadásra is, de szerencsére minden rendben volt.

2013. szept. 11. 18:16
 3/11 anonim ***** válasza:
51%
Sógornőm akkor volt az apukájával a PET-CT-n (ami sokkal jelentősebb sugárterhelést jelent, mint egy tüdőszűrés), miután megfogant a fiával, csak ugye még nem tudták. Semmi baja a kicsinek, már 4 éves. Ilyenkor még ha valami károsítaná, akkor be sem ágyazódik, szóval nem lehet baj :)
2013. szept. 11. 18:59
 4/11 anonim ***** válasza:
48%
a röntgen sugarat nagyon nem ajánlják terhesen, szóval én nem kockáztatnék, (engem az nem vigasztal, hogy max nem marad meg a baba)
2013. szept. 11. 19:16
 5/11 anonim ***** válasza:
51%
4-es, a medenceröntgent nem ajánlják. Normális helyen minden fogamzókorú nőre ólomköpenyt adnak tüdőszűréskor (ha nem adnának, akkor ki kell hisztizni), így aztán tényleg semmi veszélyes nincs benne. Ha lenne, akkor be sem ágyazódik (és akkor nem is volt a legjobb minőségű).
2013. szept. 11. 19:41
 6/11 anonim ***** válasza:
69%

Én is pont tüdőszűrésen voltam anno a fiammal a pocakomban,mert nem tudtam hogy terhes vagyok...

Genetikai tanácsadáson is voltam annyira aggódtam a babámért.De az orvos megnyugtatott,hogy semmi baja nem lesz a röntgen sugártól...És tényleg...4,5 kg-mal megszületett a ma már 19 éves gyönyörű nagy fiam!Szóval...ne aggódj!

2013. szept. 11. 21:51
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Új munkahely miatt esedékes a tüdőszűrés, de nem árulhatom el, hogy azért nem szeretnék menni, mert babát akarok. :)

Így tegnap megbeszéltük párommal, hogy ebben a hónapban elmegyek tüdőszűrésre, és fogorvoshoz is tömetni 1-2 fogamat. Tehát a babával várunk még egy hónapot.

Tegnap voltam ultrahangon, volt egy, napokban megrepedt tüszőm, és kissé bezsongtam tőle. :) De csigavér...

2013. szept. 12. 07:30
 8/11 anonim ***** válasza:
31%
A fogászati röntgen és a tüdő szűrő között van némi különbség. Jól döntöttetek, hogy vártok, ez szerintem a legbiztosabb megoldás. Már csak az új munkahely miatt is. Mert ha próbaidőben esel teherbe akkor simán elvesztheted a munkádat és akkor nem lesz GYED és társai.(Ne hidd, hogy a terhességet biztosan eltudod "titkolni" 2-4 hónapot, én is úgy jártam, hogy kórházba kerültem 7 hetesen és egyből kiderült, hogy terhes vagyok. Ráadásul most akarnak valamit variálni is, hogy nem számít, hogy már 10 éve dolgozol, csak akkor fog járni a GYED ha ott azon a munkahelyen ledolgoztál 1-2 évet ahonnan el jössz szülni. Nem tudom milyen változásokat terveznek és mi valósul meg belőle, csak azért mondom, hogy erre is figyeljetek, mert nagyon kitudnak cseszni az emberrel ezek a "remek törvények". Azt is jól teszitek, hogy terhesség előtt rendbe tetetitek a fogatokat, de sajnos ettől még lehet probléma a terhesség során. Szerintem majd a fog íny gyulladásra lesz érdemes oda figyelni mert nekem soha életemben nem volt ilyen problémám csak terhesen, és eszméletlenül tud fájni, szerintem jobban is fáj mint ha csak egy fog fájna.(érdemes beruházni valami erre jó fogkrémre, szájívízre majd ha aktuális lesz) Bocsánat, nem a kérdésedre válaszoltam, (korábban már válaszoltam) csak ezek eszembe jutottak rólad hát ha segít picikét. Mielőbbi baba áldást kívánok!
2013. szept. 12. 07:44
 9/11 anonim ***** válasza:
53%
Ilyen esetben szólsz a tüdőszűrősnek és. Tesz rád egy ólom köpenyt vagy mit a méh elé...csak a megelőzés végett
2013. szept. 12. 08:28
 10/11 anonim ***** válasza:
Jah ez nem lesz rajta a papíron, hogy rajtad vot, igaza van az előttem szólónak, hogy minden gyanu nélkül is ki lehet hisztizni, sőt kellene)
2013. szept. 12. 08:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!