Teherbe eshettem, ha csak 1 szem fogamzásgátlót hagytam ki?
Lehet kicsit hosszú leszek! Előre is köszi annak aki elolvassa és segít! Szóval most vagyok a 7 napos szünetemben, Belara nevű fogamzásgátlót szedek. A levél 8. szemét (csütörtök) elfelejtettem bevenni, ezt csak akkor vettem észre, amikor a következő napi (péntek) következett. A kihagyott szemet nem pótoltam, mert a betegtájékoztató nem írta, hogy dupla adagot be lehetne venni, ezért nem mertem. Ezután szerdáig nem voltunk együtt a párommal, viszont akkor már védekezés nélkül. 10 hónapja szedem a gyógyszert. Ma kellene megjönnie, érzem is, még azt is h már folyik, de mikor megnézem akkor semmi. Fájdogál a hasam, 3 napja hasmenésem van, szédülök kicsit, fáradt vagyok egyfolytában. Tegnap reggel majdnem elájultam, épphogy nem hánytam, hasmenésem persze az volt. Lehetséges, hogy attól az 1 szem kihagyástól teherbe estem? Meg hogy annyira nem véd a 10 havi gyógyszerszedésem, hogy 1 szem kihagyást meggátoljon? Végülis nem 7 hanem 6 napot vártunk a szeretkezéssel. Ez az 1 nap számított volna? És lehetnének ennyi idő alatt tüneteim? Mert én lehetetlennek tartom, a párom szerint pedig terhes vagyok.
Előre is köszönöm! :)
19/L
Szia!
A kihagyott gyógyszert lehetett volna pótolni 12 órán belül.Ha nem jön meg akkor néhány nap múlva csinálj egy tesztet.
Szia!
A kérdésedre válaszolnék. "Lehetséges, hogy attól az 1 szem kihagyástól teherbe estem? Meg hogy annyira nem véd a 10 havi gyógyszerszedésem, hogy 1 szem kihagyást meggátoljon?" A gyógyszer úgy működik, hogy egyenletes hormonszintet tart fenn a szervezetedben, ami megakadályoza a peteérést. Ha kimarad egy szem, akkor az egyenletes hormonszint leesik, és a peteérés beindulhat.
Ezeknek a gyógyszereknek nagyon alacsony a hormontartalma, ezért fontos, hogy mindig ugyanabban az időben vedd be, és 12 óránál többet ne késs. És ezért nem kell a kimaradt adagot másnap duplán beszedni, mert akkor már mindegy: a hormonszintesés bekövetkezett, pedig épp ezt kell elkerülni.
Ezen ismeretek fényében teljesen természetes, hogy hiába szeded a gyógyszert 10 hónapon keresztül, ha egy nap kihagyod, a hormonszinted bizony leesik, a peteérésed beindulhat, és teherbe eshetsz.
Az az 1 nap is számíthat, igen. Hogy teherbe estél-e, arra a legjobb választ egy terhesteszt nyújtja, a reggeli első vizeletből. Annak ellenére érdemes megcsinálni, hogy megjött neked. Kívánom a legjobbakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!