Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Spermaszám, mozgás, teherbeesés?

Spermaszám, mozgás, teherbeesés?

Figyelt kérdés

60 millió, amiből 35% mozog.

Mennyi esélyem van ezzel az eredménnyel teherbe esni??

2013. aug. 28. 11:16
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Bocsi, hogy bepofátlankodok egy kérdéssel, de melyik eredmény mutatja a mozgást?

Mert az én férjemnek is 60m lett a szám, de többiből nem tudok kiigazodni. Teljes motilitás (progr. és nem progr.) 40%, Progresszív mozgás 30%, Vitalitás 79% és Morfológia 6%.

Nekünk azt mondta a doki, hogy ha velem nincs gond, akkor nem érti, hogy eddig miért nem sikerült, mert ezek az értékek jók. Lehetne jobb is a mozgékonyság, de határeset...De ha a progresszív mozgást írjátok, akkor ez jó ratyi...

2013. aug. 28. 19:26
 12/14 A kérdező kommentje:

Sajnos nagy tudásom nekem sincs a témában.

Leírom, amit a nőgyógyásztól megtudtam.

20 millió sperma kell a teherbeeséshez. 1 termékenyít meg, de a többi is kell a háttérmunkához - de nem is ez a lényeg.

Amit írtál, az, hogy 40% a teljes mozgás, hogy ennyi az össz mozgó sperma. Ebből 30% a progresszív, 10 % a nem progresszív. Férjem leletén még van egy adat, amit igazából nem tudok, hogy micsoda, de azok is mozgó spermák.

Ennek a nálatok 40, nálunk 35 %-nak 50%-nak kellene minimum lennie.

Ha jól sejtem, akkor azért nem nagyon kétségbeejtő a helyzet, mert az összspermaszám meg elég magas. Persze nyilván így kisebb az esély, de egyáltalán nem kizárt.

Persze még sokat számít a morfológia is, mert hallottam már olyat, akinek sok kis fürge spermája volt, csak mint kétfejű vagy kétfarkú...

Az e vitamin egyébként nagyon jó!!

2013. aug. 28. 22:28
 13/14 anonim ***** válasza:

11-esnek.

Az a válaszoló vagyok, akinek Fer14 kúra után már 2 gyerkőc sikerült spontán, pedig semmi esélyünk nem lett volna (10 millió spermaszám).

A morfológia nálatok nagyon rossz, azt jelenti, hogy az összesnek csak 6%-a ép, egészséges, a többi spermium sérült, így nem is tud megtermékenyíteni! Ezért nem sikerül. A Fer 14 nálatok is csodát tehet.

A 40% mozgó sem túl sok, de a vitamin ezen is segít, egy próbát megérne szerintem!

2013. aug. 29. 13:06
 14/14 anonim ***** válasza:

Köszönöm, hogy segítettek. Igazából herevisszér tágulata van/volt a férjemnek és azért nézték, hogy hatással volt-e a spermákra és a doki szerint örüljünk, hogy ilyen régóta és ilyen nagy tágulat esetén egyáltalán nem vészes a helyzet, mert akár sikerülhetett volna így is...Meg műtötték májusban és akkor kérdeztem rá a vitaminra, de a doki szerint nem kell mert már a műtéttől is elkezd javulni. Most kell visszamenni 3hónapos kontrollra és ha nem javult, akkor ad valami turbósítót! :)

Egyébként én is utána olvastam a dolgoknak és szerintem sem olyan jó az eredmény. A szám még ok is, de mozgás és a morfológia lehetne jobb. Már lassan 1 éve próbálkozunk és nálam minden ok.

Ha visszamegyünk rákérdezek megint a vitaminra, meg a Fer14-re mert én is sok jót hallottam róla. Már nagyon várnánk a picurt! :(

2013. aug. 29. 20:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!