Szerintetek ha 32-33 éves korom között fogom megszülni az első babámat, az késeinek számít?
Persze tudom, hogy korainak nyilván nem, sőt talán az optimálistól is kezd már eltávolodni, de még is, a mai világban talán annyira nem is kései..vagy szerintetek?
Ti hány évesen szültetek először v szeretnétek szülni az első babát?
Mit számít mások véleménye? (Mellesleg rengeteg ilyen kérdés van még)
Nehogy már a társadalmi elvárások szerint éld az életed...
Én 32 éves vagyok, 7 hónapos a fiam.
A barátnőm is nemrég szült, ő is 32.
A gimis osztályomban 25 lány volt és 8nak van gyereke.
:)
Szerintem nem késő.
Kezd távolodni az optimálistól, de ez egy ideje így van, hiszen anyáink még 20-22 éves korukban szültek.
Úh a mai világban szerintem nem kései.
Az a baj, hogy 35-től már egyre nagyobb a kockázat.
De : lakás, munka, pénz, és nem utolsó sorban a megfelelő társ nem árt, ha megvan egy babához. Ez meg elég ritka 20 évesen... :)
szia!
Én 25 évesen szültem az elsőt és 29 a másodikat. most 31 vagyok. Szerencsém volt, hogy találtam egy olyan embert akivel tudtam családot alapítani, akivel egy értékeket vallunk, és akivel közösek a céljaink! Ehhez szerencse kell! Valakinek ez csak később adatik meg, ahogy a teherbeesés is! Nekem ebben nagy szerencsém volt, nem kellett éveket várni a babákra! Én mindig is tudtam - már olyan 16-17 évesen hogy 25 évesen szeretném az első gyereket és 30 alatt a másodikat, persze ez akkor még csak tinikori képzelgés volt! az hogy ez pont így alakult nagyon örülök! Szerintem nem vészes hogy most fogod szülni az elsőt, bár tény nem a korai kategóriába tartozol, de nem is a későibe (én ezt 35-37 közés tenném) vagy a nagyon későibe (37 év felett! )
Ma szerintem - ahogy az évfolyam és volt osztálytársaimat elnézem igencsak kevés az az anyuka akinek 3-4-5 éves vagy idősebb gyereke van pláne 2! esetleg 3! konkrétan az általános iskolai osztálytársaim közül nekem van 2 gyerekem és most terhes kettő az első babával. szerintem eléggé kitolódott az első baba 28-32 éves kor közé, de ezt csak lehet én látom így.
kösz csajok:)
Uhh, azért ezek a sulis átlagok durvák, nekem a volt osztálytársaim esetében meg pont, hogy nem így van mint nálatok, legalábbis a lányoknál, a fiúknál persze még alig van gyerkőc :)
5-ös válaszoló de miért nem mersz gyereket vállalni 31 évesen, gondolom vmi eü. probléma miatt..?
Nálam ilyesmi szerencsére nincsen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!