Valaki ki tudta hordani babáját annak ellenére, hogy kóros szikhólyagja volt?
Szia.
Nekem az orvos azt mondta, hogy amelyik szikholyag eleri a 6 mm-es nagysagot, annak 99%-a veteles lesz. Nem akarlak ijesztgetni, de ezt mondta.
Mit jelent nalad az hogy koros szikholyag?
Elozo vagyok, ezt talaltam meg neked:
Szikhólyag
Nem sokkal az után, hogy a petezsák láthatóvá vált az ultrahangon, az orvos megpillanthatja benne a szikhólyagot is. Ez általában (de nem törvényszerűen) a hatodik hét körül történik.
Nagyon fontos a szikhólyag szerepe, mert ez táplálja az embriót, amíg kialakul a keringési rendszere.
Végül a méhlepény képes átvenni a tápanyagszállítási és vérkeringetési feladatokat, eddigre a szikhólyag kimerül. A szikhólyag a baba növekedésével eltűnik. Az átmérőjét fontos megmérni a terhesség korai szakaszában.
Ahogy a petezsák, úgy a szikhólyag láthatósága sem garantálja a problémamentes terhességet. Ha kicsivel később még mindig nem látható ultrahangon, akkor az már aggodalomra adhat okot. Az első trimeszterben a hiányzó, vagy szabálytalan méretű, szokatlanul nagy szikhólyag egy lehetséges közelgő vetélést jelezhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!