Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » PCOS/IR-esek! Nálatok is...

PCOS/IR-esek! Nálatok is van/volt megvastagodott méhnyálkahártya? Babatervezés szempontjából mit tanácsolt a nőgyógyászotok?

Figyelt kérdés
Már másodszor mért az orvosom 20 mm körüli nyálkahártyát, vérzés után sem lett vékonyabb. Azt mondta, hogy nem ritka ennél a tünetegyüttesnél, de én még sosem hallottam ilyet. Nektek volt ilyen? Még egy ciklust várunk, utána le akarja szedni. Ez vajon elkerülhetetlen? Nincs valami más "módszer", hogy megszabaduljak tőle?
2013. aug. 23. 07:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nekem akkor volt csak kicsit vastagabb mint kéne amikor nem menstruálta, 9 hónapig a fogamzásgátló abbabhagyása után. Neked rendszeres a ciklusod? A2 20mm tényleg nagyon sok, ha menzesz után valakinek nem megy 10mm alá akkor sajnos kaparás kell, mert ez nem jó igy. Én most avgyok az első clostilbegyt-es ciklusban, ért egy szép petém igy angyon bizakodóak vagyunk hogy sikerült. Nekem az IR nagyon enyhe sőt évekig nem is volt amikor a PCO még rég nem volt.
2013. aug. 23. 08:06
 2/11 anonim ***** válasza:
Bocsi "a PCO már rég meg volt" a vége...:)
2013. aug. 23. 08:07
 3/11 anonim ***** válasza:

Sajnos nincs más módszer, ha magától nem lesz vékonyabb. A vérzésed egyébként rendszeres? Csak azért, mert ahogy az első válaszoló is írta, nekem is akkor volt ilyen, amikor több hónap kimaradt. Amikor aztán megjött, utána sem vékonyodott el.

Az IR-t egyébként kezelik? 8gyógyszer, diéta, mozgás)

2013. aug. 23. 09:30
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszike a választ. Augusztusban volt az idei első tisztességes vérzésem, amiben a bromocriptine segített, mert előtte csak pecsételések voltak, magas volt a prolaktinom. Még egy kérdés: nagyon fáj utána? Azt tudom, hogy altatásban csinálná az orvosom, de én rettentően félős vagyok, bármilyen beavatkozásról is legyen szó...
2013. aug. 23. 09:31
 5/11 A kérdező kommentje:
Kedves 2.válaszoló! Most kezdtem el csak utána járni, még nem kezdődött el a kezelés, szeptemberben megyek endokrinológushoz. A diétát (160g CH) csinálom magamtól, mozogni nem kezdtem még el, és gyógyszert sem szedek még a Bromo-n kívül.
2013. aug. 23. 09:34
 6/11 anonim ***** válasza:
Sajnos muszáj leszedni, mert komoly bajt okozhat. Nekem is pcos-om van enyhébb IR-rel és nagyon nagyon magas prolaktinnal. (én nem a bromo-t kapom, hanem norprolacot rá) Még sosem vastagodott meg ennyire a nyálkahártyám, bár nekem már a 8-9 cm-es is soknak tűnt, de akkor ezek szerint tud fokozódni. Konkrétan nekem sem mondta egy orvos sem még, hogy ilyen szinten megvastagodhat a nyálkahártya pedig 22 éves létemre már 11 éve járok pcos miatt nőgyógyászhoz és endokrinológushoz. Én egy cisztával jártam hasonlóan. 16 éves koromig rendben volt a menstruációm, aztán hirtelen 2 évre abbamaradt, akkor lett magas a prolaktinom. Sajnos egy cisztám lett akkor, ami a menstruáció hiánya miatt megvastagodott, legalábbis a fala és aztán már később nem is tudott se felszívódni, se leválni, hiába jött meg újra rendszeresebben a menstruációm. Kivették, azóta ok. Nyálkahártya megvastagodással nekem amúgy egészséges ismerőseim, barátnőim kerültek orvoshoz műtétre, szóval nem csak ennél a betegségnél lehet ez kimondottan, sőt.
2013. aug. 23. 20:04
 7/11 anonim ***** válasza:
*8-9 mm :)
2013. aug. 23. 20:05
 8/11 anonim ***** válasza:
a 8-10mm teljesen normális, sőt a ciklus második felében az ovu után megvasatagodik 10 fölé azért hogy be tudjon ágyazódnia a megtermékenyült petesejt ha ez nem törnénik meg akkor leválik és ugye ezért vérzünk. Korai terhesség elején szokták is mondnani hogy a nyálkahártya akár 20mm is lehet és a magzat még nem is látszik de ebből lehet következteteni terhességre.
2013. aug. 23. 20:11
 9/11 anonim ***** válasza:

Utolsó:

Köszönöm ezt az infót, szégyen vagy nem szégyen, de sosem voltam tisztában azzal, hogy mekkorának is kellene lennie a nyálkahártyának normálisan. Nagyon hasznos volt ez most nekem. :)

2013. aug. 23. 20:30
 10/11 anonim ***** válasza:
Én változókor előtt,46 évesen voltam így, az uh 21 mm es méhnyálkahártyát mutatott ki, kaparni akrtak ,de nem mentem bele.
2017. ápr. 10. 19:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!