Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Túl problémás esetnek számítok...

Túl problémás esetnek számítok? (Részletesen lent)

Figyelt kérdés
27 éves vagyok, babát szeretnénk, és most fogok először nőgyógyászhoz menni. (légyszi ne kövezzetek meg, így alakult, de jobb későn...) 2009 óta állok Bromocriptine kezelés alatt hipofízis adenoma miatt. Az adenoma felszívódott, de sajnos a prolaktinom még mindig magasabb, mint kellene (50.74 ng/ml és 24,2-ig jó), így újból szedem a Bromot, de már csökkentett adagban. Az elmúlt 5 hónapban, amikor szüneteltettük a gyógyszert, a ciklusom felborult, volt 14 napos, és 40 napos ciklusom is. 1 hete szedem újból, és ma kezdtem el pecsételni. Az endo dokim folyamatosan ellenőrzi a pajzsmirigyem is, azzal minden rendben, ellenben van csökkent glükóz toleranciám is, amire gyógyszert nem kaptam, magamtól álltam neki a 160g-os diétának, 2 hónapja csinálom, eddig 6 kg-t fogytam a segítségével. Amióta elkezdtem utánajárni a dolgoknak, látom, hogy a csökkent gl. toleranciára pl. gyógyszert kellene szednem. Ez nem az endo doki feladata lett volna javasolni? Még magas prolaktinnál is mondta, hogy hajrá, próbálkozzunk a babával, de azóta olvastam, hogy ha össze is jönne valami csoda folytán, nagy eséllyel vetélés a vége... Ezeket miért nem mondta el a II. sz. Belklinika igazgatója? Ha adok neki pénzt kedves, ha nem, akkor le vagyok ejtve. Igazából az a kérdésem, hogy kihez lenne érdemes elmennem ezekkel a gondokkal, tudtok-e jó és becsületes endokrinológust ajánlani, illetve a nőgyógyász vajon milyen vizsgálatokat fog csinálni várhatóan? Nagyon gáz, ha úgy megyek hozzá, hogy épp menstruálok? Sjanos nem tudtam tartani a ciklusomhoz, amikor az időpontot kértem. Van olyan, aki hasonló cipőben jár, hasonló problémái vannak/voltak? Tudtok írni tapasztalatokat? Ugye sikerülhet a baba, és lehet belőlem anyuka? Köszi előre is.
2013. aug. 6. 13:35
 1/4 anonim ***** válasza:
Meddőségre szakosodott endokrinológust kellene találnod, ő tudja átfogóan kezelni minden problémádat ami ezzel kapcsolatos.
2013. aug. 6. 13:38
 2/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Hasonló a történetünk.2,5 évvel ezelőtt terveztük be a babát. Hosszú hónapokig nem is menstruáltam, sztk-ból, sztk-ba jártam. Várattak, leszartak. Végre odakerültem egy sztk-s endokrinológushoz, akkor már sejtettem hogy hipofízis adenomám van. A doki egy ku**a mr-re nem volt hajlandó elküldeni, én meg lelkibeteg lettem, hogy agydaganatom van. Meguntam és elmentem a mens mentis-be Major Judit doktornőhöz. Decemberben megállapította a PCO+inzulinrezisztenciát, felírt merckformint, 160g diétát elkezdtem. Adott beutalót ingyenes MR-re!! Februárba lett meg az eredmény, megnyugtatott, írt Bromocriptint.

Júniusba teherbe estem.

Most vagyok 8+6 hetes kismama.

Szóval én a mens mentist csak ajánlani tudom.

12.000 az 1. konzi, 10.000 a többi, a vizsgálatokat én sztk-ra kértem, kaptam beutalót.

Minden jót kívánok!

Nekem a végső elkeseredésemben, amikor már a depresszió felé hajlottam, ez a klinika megnyugvást, és vigaszt nyújtott.

És egy kisbabát a pocakban.

2013. aug. 6. 13:54
 3/4 anonim ***** válasza:
Én is éppen a Mens Mentis akartam ajánlani. Major Judit jó szakember és igen, kellett volna a dokinak a cukroddal is valamit kezdeni, nem feltétlen gyógyszer, de a diéta mindenképpen. Tök jó, hogy már ennyit fogytál, és tudod tartani. Csak így tovább!!!
2013. aug. 6. 14:32
 4/4 anonim ***** válasza:

nekem inzulinrezisztenciám és hipoglikémiám is van, plusz alul működik a pajzsmirigyem. Gyógyszert szedek/szedtem mindegyikre, tartottam a 160 g-os diétát.

A MensMentist ajánlanám én is, engem ott hoztak rendbe, most már túl vagyok a 20. héten. Előtte jártam más dokiknál is, hát alig értettek hozzá, vagy tojtak rám nagy ívben (divatbetegség, majd elmúlik, vállaljon csak nyugodtan babát, majd jön és társai - volt is vetélésem...), 4 évig sz*rakodtunk így.

Én nagyon messziről járok hozzájuk, és lehetőség van távkonzultációra is az első pár alkalom után.

Ettől függetlenül biztosan vannak még nagyon jó endokrinológus dokik, de én onnan nem mentem már tovább.

2013. aug. 6. 15:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!