Miért érzünk fájdalmat a petefészek környékén a terhesség korai szakaszában? Milyen folyamatok mennek végbe? És amikor mensi van?
Én nem éreztem ilyet.
Illetve, olyan mint ha meg akart volna jönni.
Mert a tested emlékszik a menzeszre, és ennyi.
De aztán nem jön meg.
28+3
Nekem nincs megakar jönni érzés csaj ez a tompa fájdalom a peteérés oldalán.
Köszi h írtál
A menstruáció ciklusos... Az első napnak lehet venni a méhnyálkahártya lelökődését(vérzés első napját). A menstruáció ezen része kb 4-6 napig tart. Ekkor bonyolult folyamatok játszódnak le a női szervezetben (pl.:tüszőérés(hormonok hatására), méhnyálkahártya lelökődés, stb.)
A következő napokban a ciklus hormonális hatás alatt van.
Jelentős még a ciklus 14. napja amikor megtörténik az ovuláció, azaz a petesejt kiszabadul a tüszőből (leegyszerűsítve), amiből a sárgatest fog kialakulni. Ezt néhány nő képes megérezni(gyors hőméréskletváltozás). Ez után megint csak bonyolult hormonális változások zajlanak le amik nem annyira érdekesek. A lényeg hogy ez után, azaz a ciklus 14. napja utáni 2-3 napig a legvalószínűbb a teherbeesés. Ezalatt már nagyrészt regenerálódott méhnyálkahártya.
Ez után következhet a két hímivarsejt egyesülése, azaz a belső megtermékenyítés, majd a már megtermékenyített petesejt osztódni fog és beágyazódik a méhnyálkahártyába. Valószínüleg ezt is megérzik egyes nők a terhesség korai szakaszában mint fájdalmat, de valójában nem a petefészek hanem inkább a méh környékén...
Remélem tudtam segíteni valamit :)
Ahudjo
nem tudtam h két hímivarsejt tud egyesülni :D :P
de köszi h válaszoltál, amikor kiírtam a kérdést, még nem tudtam h terhes vagyok, az időben kellett volna megjönnie, csak éreztem ezt az egyoldali fájdalmat épp azon az oldalon ahol volt a peteérés. Csak sejtettem akkor még h valami más a szervezetemben, aztán tegnap teszteltem egy nagy pozitiívat. :)
Köszi a válaszokat!
Bocsi elnéztem, oda nem kellett volna a "hím" szócska :P
Gratulálok! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!