PCO-m van, ma derult ki. A doki Closztit irt fel. Van akinek hasznalt a closzti? Tapasztalatok?
A Closti peteérést serkentő gyógyszer, kb a legrosszabb, amit PCOS esetén kaphatsz. Mi van, ha ezek sem repednek meg, és kétszer annyi óriástüsződ lesz?
Ne kezdd el szedni, hanem menj szépen el egy endokrinológushoz, aki járatos a témában, kérj teljes hormonprofilt, IR és pajzsmirigy-vizsgálatot, és majd ő beállítja a gyógyszereidet.
A Closty nem a PCOS kezelésére használatos gyógyszert. A PCOS-t hármas (négyes) kezeléssel kezelik helyesen:
- speciális diéta
- rendszeres, pulzuskontroll mellett végzett mozgás
- metformin tartalmú gyógyszer (amennyiben a min. 3 pontos cukorterhelés, amelyen nézik az inzulint is, ezt indokolja)
- lelki pillér
Keress fel egy ehhez a betegséghez értő endokrinológust, és ne hagyatkozz a nőgyógyászodra. Éveket pazaroltam el nem adekvát kezelésre! Tanulj mások hibájából és ne fogadd el az első (rossz) tanácsot!
Az elsőt úgy értetted, hogy a dokié, nem az enyém, ugye? :)
Kb. szó szerint ugyanazt írtuk másodikkal, gondolom, Te is évekig jártál (mondjuk baba ügyben) szakemberhez.
Én a MensMentisbe járok Dr Rencz Ritához.
Én is a MensMentis-be járok, dr. Breyer Helgához. Évekig "kezelt" egy nőgyógyász, nulla eredménnyel.
1 év itt, és most félidős terhes vagyok. :)
1. és 3. vagyok, az én fiam pedig már 3,5 éves! :) :)
Most gyúrunk a kistesóra.
Mondjuk nekem pajzsmirigy-alulműködésem és alacsony progeszteronom is volt, azzal is kezeltek, komplexen.
L-Thyroxin a pajzsmirigyre, Meforal 3*850 mg az IR-re és a terhesség első 12 hetében maximális dózis Utrogestan (progeszteron hormon).
De ezeket csak ciklusmonitorozás és alapos vizsgálatok után írják fel, egyik sem C-vitamin.
Csak egyetérteni tudok itt a válaszadókkal, a hozzá nem értő nődokid, a lehető legrosszabbat írta fel. A PCOS ne nőgyógyászati rendelésre tartozik, menj el endokrinológushoz. Closyt be ne szedd, mert még több cisztád lehet.
Köszönd meg szépen a nődokidnak, hogy ahelyett, hogy elküldött volna endokrinológushoz, képes lett volna félre kezeleni. A PCOS mellé általában társul IR is, mely egy terheléses cukor/inzulin vérvétel alkalmával ki fog derülni. Erre az endo dokid tudja majd a választ.
Kell a hármas kezelés:
A sport, a diéta, és eredménytől függően a gyógyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!