Méhen kívüli terhességet kimutat a terhességi teszt, ill. megjöhet közben a menszesz?
Igen, kimutatja a teszt. A tesztek nem nézik a beágyazódás helyét, csak a HCG hormon jelenlétét mutatják. Orvos uh-val nézi meg, jó helyen tapadt-e meg.
A menzesz ritka várandósság alatt. Ez alól sem a méhen belüli, sem a méhen kívül terhesség nem kivétel. Extrém esetben megeshet vérzés, de gyengébb, mint máskor. Alapvetően elmondható, hogy várandósság alatt nincs menstruáció. Kivételek akadnak, de ez nem valami gyakori. A menstruáció elmaradásáért is a hormonok felelnek.
Annak az esélye, hogy méhen kívüli legyen és még menstruáljon is a nő mellette, extrém kicsi. Túl sok lenne a véletlenből.
Mivel hcg termelődik, a teszt kimutatja. Ha közben vérzik az ember (kisebb-nagyobb mértékben), ott már sejthető, hogy baj van. A pecsételő, sűrű, sötét vér lehet intő jel.
Nekem volt méhen kívülim, és végig véreztem, amíg el nem sorvasztották a petevezetőben lévő petezsákot.
A méhen kívüli terhességet két tünetnél lehet 100%-osan diagnosztizálni, ha nem duplázódik, hanem csak másfélszereződik, vagy még kevésbé nő a hcg, és ha 1500-as hcg szint felett sem találnak semmi terhességre utaló dolgot a méhben.
A főorvos mondta nekem anno, sokszor azért kerülnek életveszélyes állapotba a nők, mert a felmerülő vérzést elmaradt menzesznek nézik, mivel véreznek, nem csinálnak tesztet.
Ha terhességre gyanakodsz, csinálj tesztet. Ha a pozitív teszt ellenére vérzel, akkor lásson orvos, mert csak uh után tudja megmondani, hogy mi a helyzet.
A teszt pozitiv, nekem nem jott meg idoben, de napokkal kesobb elkezdtem barnazni. Nem minden nap, neha nem volt egy csepp sem, eloszor azt hittuk, beagyazodas, vagy mensi-fele. Utana uh-n latszott, hogy mehen kivuli.
Ha a legkisebb gyanud is van, hogy az, orvos, mert ez eletvesselyes allapot tud lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!