Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Leírnátok nekem mi kell egy...

Leírnátok nekem mi kell egy kicsi baba fogadására (ruha db számra is gondolok mert tudom gyorsan nő ) első babám lesz és nincs kitöl tanácsot kérnem?

Figyelt kérdés
2013. júl. 2. 20:45
 1/7 A kérdező kommentje:
Kérlek titeket olyanok írjanak akiknek van gyerekük vagy terhesek :)
2013. júl. 2. 20:47
 2/7 anonim ***** válasza:
Rengeteg baba kelengye összeállítás van a neten. Én nem tervezem, hogy nagy ügyet csinálok belőle, inkább majd ha itt lesz akkor bevásárolunk, főleg ruhákból, mert ki tudja mekkora lesz az apróságom. 56-os ruciból veszünk 5-7 darabot, 62ből 5-7 darabot, 68 5-7 darabot. Kis pulcsikat, nadrágokat 5-7 db, kiskabát 2db. Textil pelenkát veszünk 20 darabot (feje alá, tisztába tevés, büfi). Veszünk 4db cumisüveget, 1 csomag pelenkát, ágyneműt, 3db takarót (pléd), gumis lepedőt a kiságyba 2db (ha kifolyna a pelus), sapkát (téli baba), hálózsákot 2db, zokni 3-4 db, 3-4 játék, légzés figyelőt, babakocsi (3 részes), kiságyat. Én ezeket gyűjtöttem össze, és ha itt lesz akkor majd a többit, amire szükség van. 21 hetes kismama
2013. júl. 2. 20:59
 3/7 JazminMarci válasza:

Szia!

Én ezt találtam a neten, megnéztem és szerintem én is ennyi ruhácskával vártam mind a két gyermekemet!

A babaszobát meg mindenki úgy rendezi be ahogy szeretné vagy ahogy tudja!

A Babakocsinál figyelj oda, nem a legszebb, legcukibb, legkisebb a használható! Vízszintesig dönthető legyen!!!!!!Nekem az első kocsinkat 3 hónaposan végigérte a kislányom, így venni kellett egy nagyobbat amit már használtan vettünk! Ez egy Bergon babakocsi, ami téliesíthető, és a kisfiamnál is azt használtuk! Nem árt ha bolygósítható a kereke, pl az enyém régebbi és elég nehéz vele közlekedni az üzletekben! Viszont nyárra vettünk egy sportkocsit, ahol bárhol simán kanyarodunk.

Boldog babavárást!

Üdv.: Regina

2013. júl. 2. 20:59
 4/7 JazminMarci válasza:

Még annyit akartam írni, hogy a második gyerkőcnél már nem zárkózok el a használt ruháktól! Ezekből a picikből csodaszépek vannak, nem is használják el! A használtruha üzletben egy szép márkás bodyt megkapsz 200Ft körül, és nem fog eltekeredni mint némelyik amelyiket újonan vettünk! Rugdalózot 400-500Ft! Vagy bababörzére is érdemes elmenni!

Szép estét

2013. júl. 2. 21:03
 5/7 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm :)
2013. júl. 2. 21:03
 6/7 anonim ***** válasza:
69%

Írom az alapokat: (egyértelmű, de néha az egyértelmű marad le :))

- 1 db kiságy (Ha 2-3 hetet először mózesben alszik, az sem baj.)

- 1 db matrac (Kókusz vagy szivacs, mindegyiknek van jó és rossz oldala. A kókusz állítólag büdi, ha ráfolyik a pisi, és nagyon nehéz szagtalanítani, míg a szivacsot könnyű kifeküdni. Állítólag. Szerintem, teljesen jó tud lenni a szivacs is, pláne, ha kisméretű ágyba lesz, amit majd cseréltek később.)

- 3-4 lepedő, gumírozott szélű: kezdetnek elég, ha min. 2 van, ha kifolyna a pisi, tudd cserélni, de jobb azért, ha van tartalék is.

- Gumis matracvédő, 2 db: szintén cserére szükséges a 2 db. Ez segít abban, hogy a matracot ne érje a pelus tartalma.

- Pelenkázó: állvány, vagy komód. Állvány olcsóbb, a komód viszont jobban kihasználható később is. Egyébként nem kötelező, de kényelmi szempontból jól jön, hogyha nem az ágyon kell pelenkát cserélni. Ha van olyan bútorokat, amit be tudsz fogni erre a célra, még az sem rossz.

- Pelenkázómatrac: ízlés, igény és pénztárca szab csak határokat. Ebből sem kell ám drága, tökéletes az olcsóbb is.

- Kád: lehet állványosat venni, én inkább ezt javasolnám, legalább nem kell hajlongani és jobban tartja a kádat.

- Légzésfigyelő: Egyéni döntés, engem megnyugtat, hogy van. Célszerű elsajátítani, hogyha beriaszt, mit kell tenni. (Azon kívül, hogy hívni kell a mentőket.)

- Babakocsi: Jobb a 3 az 1-ben verziót választani, azaz: sportrész+hordozó+mózes. Általában anyagilag is jobban megéri, de itt nagyon el lehet szállni. Fontos! Nem mindig a drága kocsi a jó kocsi. Olcsón és drágán is lehet pocsékat találni.

- Hordozó: ha külön veszítek, erre nagyon figyeljetek! Itt nem szabad spórolni! Kocsiban és bevásárlásnál is tudjátok használni. Előbbinél babaülésként funkcionál, utóbbinál kényelmesebb a hordozót a kosárba tenni, mint a bevásárlókocsival együtt tolni a babakocsit.

- Kenguru/hordozókendő: Ki szereti, ki nem. Én nem vettem, de van, aki esküszik ezekre.

- Pelus: általában napi 7-10 pelus az igény, de lehet több is, kevesebb is. Jó, ha beszerzel 1 csomag newborn méretet (olyan 72 db-ot, és ebből tudsz vinni a kórházba), illetve 1 csomag mini-t. A newborn 2-5 kg-s kategória, a mini 3-6 kg-os.

- Popsitörlő: ebből annyit veszel, amennyit szeretnél. Úgyis el fog fogyni. De kapni is fogsz. Jó márka a DM-es, és a Neogranormon-os, de Pempersről is jókat hallottam. Egy márkából sokat ne vegyél, ki tudja, lehet, hogy nem fogja bírni a baba bőre. Ez érvényes pelusra is.

- 20-25 db textilpelenka: Annyi mindenre lehet felhasználni, hogy folyamatosan mosásban lesznek. Nem fontos mintásat és színeset venni, az alap fehér is tökéletes. Így is irreális az áruk.

- Mosdókesztyű: én vettem, majd meglátjuk, fogjuk-e használni.

- Tetra és frottír kifogó pancsihoz: 2-2 db bőven elég.

- Pelenkatároló kuka: Egyszerű kosár vagy zacsi is jó lesz, mi beszereztünk egy szagzáró, direkt pelenkáknak való darabot. Érzékeny a párom orra.

- Takaró: 1 db a babakocsiba, 1 db a kiságyba, 1-2 db cserére, ha kifolyna a pelenkából a dolog. Illetve, hogy legyen mire fektetni.

- Pihenőszék: azt mondják, hasznos találmány, de nem olcsó és nem kötelező darab. Generációk nőttek fel pihenőszék nélkül.

- Utazóágy: ha mászkáltok ide-oda és hosszabban kéne valahol aludnia, nagyobb korára érdemes beszerezni, de babakocsiban is kényelmesen el tudnak ám aludni.

- Rácsvédő kiságyba: csak hogy be ne üsse a fejét.

- Falvédő: nem kötelező, csak ha éppen nagyon húz a fal. Elvileg a rácsvédő is sokat fog fel.

- Babaolló körömvágáshoz (vagy körömvágó csipesz, babaméretben)

- Baba hajkefe: koszmó ellen

Kozmetikumok: majd az orvos felírja őket a baba születése után, azokat kell kiváltani a patikából. Egyébként elég, ha előre veszel egy csomag vattakorongot, és fültisztítópálcikát a köldök ápolásához.

Ruhák:

Ezekből célszerű néhány kicsi és néhány nagyobb méretet beszerezni, ki tudja, mekkora lesz a baba. (Kisebb: 50-56-os méret, nagyobb: 62)

- 3-4 db rövid ujjú body

- 3-4 db hosszú ujjú body

- 3 db hosszú ujjú rugdalozó

- 2-3 db hálózsák

- 5-6 db kisnadrág

- 2-3 db harisnya (jó, ha nem célzottan újszülött méretet veszel, hanem mondjuk 0-3 hós méretben. Ezek akkor később is jók lesznek)

- 3-4 db poló

- 2-3 db vastag kardigán

- 1-2 db vékonyabb kardigán

- 2-3 db vékony cérnasapi

- 2 db vastagabb sapi

- 1 db téli overáll/bundazsák

- 5 pár zokni

Nekünk kislányunk lesz, így hozzácsaptunk még:

- 2 db kisruha

- 1 db boleró (van élet enélkül is :))

- 3 db tunika

- 2 db kis szoknya

Etetés:

2 db cumisüveg (ha tápszeres lesz, akár lehet 3 db is)

3 db játszócumi, 1-es méret

1 db mellszívó készülék (elektromos, vagy manuális, igénye válogatja)

1 szett bimbóvédő a szoptatáshoz

1 db sterilizáló (vagy ha szeretnéd, kifőzöd a dolgokat, ahogy érzed)

5 db anyatejtároló dobozka (lehet kapni nagy kiszerelésű zacsikat is, abból elég egy csomag kezdetnek, aztán majd meglátjátok.)

Bimbóápoló krém: ha esetleg kisebesedne, de jó szolgálatot tehet a hagyományos krém is.

Ezen kívül:

Vízhőmérő: állítólag haláli felesleges, mert lassan mutatják a hőt. Mi sem vettünk. Van kezem, az jó lesz.

Szobahőmérő: Ez általában van egyébként is

Baldachin: nem létfontosságú darab, csak a dekort szolgálja ma már.

Kislámpa, amit később is tudtok használni, hogyha fel kell kelned, ne süsd ki a párod szemét.

Szoptatóspárna: Kényelmi dolog, már a terhesség alatt lehet használni, hogy kényelmesebbé tegye az alvás. Hasznos darab. :)

Nagyjából ennyi. Ha kérdésed van, írj bátran privit!

Egy 33 hetes kismama

2013. júl. 2. 21:31
 7/7 A kérdező kommentje:
huu nagyon szépen köszönöm
2013. júl. 2. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!