Lányok! Akinek rosszak a fogai és teherbe esett mit szedett, hogy ne lyukadjon ki és törjön le az összes foga?
Az én problémám ugyanaz, csak nekem már van egy 33 hetes pocakom. Sajnos csodát nem lehet tenni, terhesvitamin, nasizás után fogmosás, több étkezés=több fogmosás, ha sokat hánynál az elején, a gyomorsav is ronthatja a fogakat, erre is figyelni kell. Cserszömörcés szájvíz nagyon jó a terhességi ínygyulladásra, ja és fogselyem mindenképpen.
A kicsi nem veszi el a fogakból a kalciumot, nem emiatt romlanak ilyenkor gyorsabban a fogak, hanem a hormonok okozta ínygyengeség és a megváltozott étkezési szokások miatt.
Hát szerintem meg számít a kalcium. Én sajnos nem vagyok egy nagy tejtermékes, és a fiamnál (első terhesség) csak elevitet szedtem azt is csak eleinte.
Na ki is lyukadt 3 fogam egymás után :( egy "élmény" volt 36-38 hetesen fogászatra járni :((
Most a lányomat várom és 1200 mg kalciumot szedek egy nap. 38 hetes vagyok, és nem lyukadt ki egy sem. Most voltam fogdokinál.
Úgyhogy szerintem mindenképp szedj kalciumot a magzatvédő vitamin mellé. Csak arra figyelj hogy olyan legyen mint pl. a Calcivid ami Kalcium+d3 vitamin együtt. Ugyanis a kalcium önmagában nem szívódik fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!