Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Tényleg ne vállaljunk így babát?

Tényleg ne vállaljunk így babát?

Figyelt kérdés

Olvasgatom itt a kérdéseket,h ki milyen anyagi körülményre vállal gyermeket.Döbbenten olvasom,h olyan összegeket írnak sokan,amennyi nekünk nem tudom lesz-e valaha.250E Ft-500E Ft/hó a keresetük.

Mi a párommal szeretnénk babát.10éve vagyunk együtt.saját lakás,kocsi(szülői segítséggel) Mindketten dolgozunk.Én 4éve dolgozom egy bölcsibe....kiszámoltam ha itthon maradok a babával,akkor kb.165E Ft-unk lesz egy hónapba(családival együtt) Ez az összeg tényleg nem lesz elég arra,h tisztességesen felneveljük? Mert én úgy gondoltam,h erre a háttérre már vállalhatunk babát!! Köszönöm a válaszokat!

2013. jún. 10. 07:39
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
83%

Ìrod, hogy saját lakás és kocsi van (habár a kocsi akármikor tönkre mehet), ez egy óriási dolog, mert csak rezsit kell fizetnetek, se albérletet se hitelt nem.

Ez az összeg nagyon jó, ebböl szerintem azért rendesen meglehet élni. Félre tenni már kevésbé, de ez attól is függ mekkora igényetek van/lesz.

Ha ti kényelmesen éltek és jól érzitek magatokat így, akkor mindenképpen lehet erre gyereket vállani.

Ha ennél magasabb az igényeitek, többet akartok, akkor elöször azon kell dolgozni, majd azután gyereket.

2013. jún. 10. 07:47
 2/13 anonim ***** válasza:
78%
Nekünk se kocsink és nincs saját lakásunk se. Mi olyan 180e keresünk együtt. És most 17 hetes terhes vagyok. Akartuk a babát, terveztük és szeretjük. Nem az anyagiak miatt döntöttük baba mellett, ha nem mert szerettük volna őt. És egy vagy két testvért is szeretnénk mellé. Lehet nem fog csak ösztöndíjjal egyetemre járni, és nem lesz több tízezer forintos cipője se és talán még diák munkát is kell vállalnia, de egy valamije biztosan meg lesz szerető nagy családja, ami sokkal nagyobb érték mint a pénz.
2013. jún. 10. 07:48
 3/13 anonim ***** válasza:
76%

Hát.. nem tudom, de ha van mindkettőtöknek munkája, az jó..

Szerintem számoljátok ki, hogy kb mire fog kelleni költeni, pl babaruhák, ilyesmi, meg a kaja, a rezsi hogy jönne ki.. ha kijön, akkor miért ne? Itthon szerintem nagyon kevesen keresnek 250E Ft-ot úgy, hogy mellé gyereket is nevelnek.

2013. jún. 10. 07:49
 4/13 A kérdező kommentje:
Mi is szeretnénk többet,jobbat,de ha arra várunk,h minden olyan legyen,mint amilyennek szeretnénk soha nem lenne babánk.Várni már nem igazán szeretnénk,hiszen én(Nő)28éves vagyok.Decemberben már 29leszek.Szóval....köszönöm a válaszodat!!!
2013. jún. 10. 07:51
 5/13 anonim ***** válasza:
64%
Én fel sem tettem volna a kérdést. Nekem egyértelmű, hogy igen.
2013. jún. 10. 07:55
 6/13 anonim ***** válasza:
78%

Erre na adj! Akkor nekünk se lenne már egy tündéri lányunk és nem jönne a tesó ha arra várunk hogy ennyi pénzt haza hozzunk! :S

Nem csak az számít, hogy mit tudsz megvenni a gyereknek, hanem az, hogy szeretettben és békességben nőjön fel!

Az én lányom sincs elhalmozva minden féle csilivili dologgal, de nem is látom rajta, hogy ez hiányozna neki!

Ha gyereket szeretnétek akkor hajrá! :D

(Lakás és kocsihitel mellett várjuk a 2. babánkat)

2013. jún. 10. 07:57
 7/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok választ...megnyugodtam:) Akkor 1-2hónapig még szedem a folsavat(amit a dokim felírt)aztán bele vágunk:) Még egyszer köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat.Boldog babavárást a kismamáknak!!
2013. jún. 10. 08:02
 8/13 anonim ***** válasza:
74%
Nyugodtan vállaljatok babát!!!! Remélem, hamar sikerül!!!!
2013. jún. 10. 08:05
 9/13 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem is belefér ha van saját lakás.
2013. jún. 10. 08:10
 10/13 anonim ***** válasza:
74%
Nagy dilemmám volt ez nekem is.A férjemnek több testvére van és nehéz körülmények között nőttek fel,ez pedig nyomott hagyott,sok bennük a gátlás.Soha nem volt olyan házuk,ahova szívesen hívták volna meg az osztálytársaikat,nem volt csinos ruhájuk randizni,szép szobájuk,nem voltak közös nyaralásaik,ezekről ő sokat szokott nekem mesélni és nagyon szerető,összetartó család lettek,de ezek a dolgok is az élet részei és látom,hogy milyen,ha ez kimarad.Ő ennél többet szeretne adni a gyerekünknek,ezért mi vártunk,amíg nem kapott olyan munkát,amiből akkor is megélünk,ha nekem szülési szabadságra kell mennem.Most próbálkozunk,20-on éveink végén járunk és reméljük hamarosan család leszünk.
2013. jún. 10. 09:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!