Teherbe lehet esni antibiotikum és fogamzásgátló együttes szedése mellett?
Hivatalosan ha együtt szedsz atibiotikumot és fogamzásgátlót, akkor a ciklus további részében végig kiegészítő védekezésre van szükség, tulajdonképpen ugyanúgy, mintha nem is szednél fog.gátlót. És a következő ciklustól vagy ismét teljesen védett.
A teherbeesés valószínűsége inkább az alanytól függ, tudjuk, hogy vannak olyanok, akiknek bármikor összejön. Én speciel évekig szedtem fogamzásgátlót, nem voltam az a gondos fajta: néha ki is maradt, néha antibiotikum is volt és olyan is volt, hogy két-három hónapig teljesen foggátló mentes voltam egészségügyi okokból és akkor sem védekeztünk sehogy. Igazából nem zavart volna, ha jön a baba, de nem jött így sem. Ha így nézzük, akkor szerencsés vagyok.
A másik oldala sajnos az, hogy amikor már akartuk a babát és mindent megtettünk érte, akkor sem jött könnyedén, elég sokáig kellett dolgoznunk rajta. De végülis sikerült! :-)
Én a helyedben meglátogatnám az orvost, nem a babaveszély miatt, hanem amiatt, hogy megmondja, miért késik neked foggátló mellett, mert ez nem normális. Valószínűleg az antibiotikum befolyásolja a dolgot, de az is lehet, hogy nem a neked legjobban megfelelő foggátlót használod és újra lenne szükséged. Kérdezz rá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!