Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Miután abbahagytam a fogamzásg...

Miután abbahagytam a fogamzásgátló tabletta szedését, mennyi idő mire teherbe eshetek?

Figyelt kérdés
A párommal szeretnénk kisbabát, ezért 2 hónapja abbahagytam a fogamzásgátló szedését.(Amúgy 1 évig szedtem ). Folyamatosan próbálkozun;a menstruációm már 5 napja késik. Lehetséges az,hogy megtörtént amire vágyunk? Sok oldalt olvastam ezzel kapcsolatban, valahol azt írják függ attól is h milyen sokáig szedi valaki a gyógyszert, minél több évig annál több idő mire teherbe esik utána, máshol viszont azt írták ,ha abbahagyjuk a gyógyszer szedését utána pár nappal már semmilyen védelem nincs, azaz sok rá az esély. Valaki, vélemény ? Előre is köszönöm!
2013. máj. 26. 18:04
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
80%
Ugyanannyi esély van egy 10 évig tabletta szedőnek és egy tablettát soha nem szedőnek. Tabletta abbahagyása után egy héttel már teherbe lehet esni. Nekem is sikerült 5 év szedés után, abbahagyás utáni 8. napi együttlétből babát összehozni. :)
2013. máj. 26. 18:07
 2/11 Ananke ***** válasza:
Én 10 évig szedtem gyógyszert,és nekünk másfél év múlva jött össze a baba.
2013. máj. 26. 18:12
 3/11 anonim ***** válasza:
85%

Nem igaz, amit az első ír.

Teljesen egyéni, hogy kinek mennyire borítja fel a ciklusát a tabletta.

Ugyanis a tabi úgy működik, hogy teljesen leállítja a peteérés, így mikor az ember abbahagyja, a szervezetnek újra kell indítania az egészet.

A nők nagyobb részénél ez azonnal sikerül, és így akár az első hónapban is teherbe eshetnek.

Viszont kisebb %-ban előfordul, hogy teljesen megszűnik a peteérés, és csak hónapok után áll helyre, vagy egyáltalán nem is áll helyre orvosi segítség nélkül.

2013. máj. 26. 18:14
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
már akár a következő peteérésnél teherbe eshetsz
2013. máj. 26. 18:17
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat! :) Igazából csak a kiváncsiság miatt a kérdés feltevése, a próbálkozás folyamatos, előbb vagy utóbb, de biztos lesz kisbaba. Csak furdall azért a kíváncsiság,hogy ilyenkor mennyi idő ...
2013. máj. 26. 18:19
 6/11 anonim ***** válasza:
Én másfél évig szedtem a fogamzásgátlót cipromix, a harmadik gyógyszermentes hónapban jött össze a baba, most vagyok 32 hetes a kisfiammal! :)
2013. máj. 26. 18:26
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm,hogy írtál:) Jó egészséget nektek a babucival! :)
2013. máj. 26. 18:32
 8/11 anonim ***** válasza:

Több, mint 4 évig szedtem fogamzásgátlót és a 7. hónapban már össze is jött a baba.

Szóval ez csak a szervezetedtől függ. Összejöhet az első hónapban is akár, de később is és az is lehet, hogy több, mint 1 évnek el kell telnie.

Mondjuk ez nem csak ezen múlik. Hiába állt vissza minden a rendes kerékvágásba, ha éppen nem sikerül jókor jó időben együtt lenni.:)

Amúgy ha már 5 napja késik a vérzésed, akkor érdemes tesztet csinálni, mert akár össze is jöhetett!:)

2013. máj. 26. 20:44
 9/11 A kérdező kommentje:
Neked is köszönöm,hogy írtál! Igazad van, fontos az együttlét,az,hogy az apában és az anyában is meglegyen a kellő harmónia fogantatáskor, erre törekszünk mi is !:) Igen,tesztet mindenképp csinálok, holnap megyek és veszek is.Kedd reggel majd kiderül az igazság ! :)
2013. máj. 26. 23:31
 10/11 anonim válasza:
Én 3 évig szedtem fogamzásgátlót, augusztusban abbahagytam, szeptemberben terhes lettem, úgyhogy simán lehet baba miatt is :) Szorítok!
2013. máj. 27. 09:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!