Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Lassan fél éve nem szedek...

Lassan fél éve nem szedek fog. Gátlót, miért nem jön össze a baba?

Figyelt kérdés

Mindenkitől azt hallom, hogy a gyógyszer elhagyása után szinte azonnal összejön a baba.

Én január elején hagytam abba a fog.gátló (Meliane) szedését (közel 8 évig szedtem), és azóta sem jött össze a baba.

Eddig 4 (!!!) nőgyógyász hajtott el azzal, hogy csak 1,5 évnyi sikertelen próbálkozás után végeznek el bármiféle vizsgálatot is annak megállapítására, hogy miért nem sikerül teherbe esni.

Más is volt már ilyen helyzetben??? Ha igen, akkor mennyi idő után jött össze a baba? (orvosi beavatkozás nélkül?)

Még annyit, hogy a ciklusaim a gyógyszer abbahagyása után 27-29 naposak, tehát még nem is ilyen össze-vissza, mint anno a gyógyszer szedése előtt.

2013. máj. 14. 12:14
 1/10 anonim ***** válasza:

Bocsi, off, de ugyanebben a cipőben járunk mi is.

Én szeptemberben hagytam abba, november óta próbálkozunk, sajnos sikertelenül...

A doki ugyanúgy elküldött engem is, hogy majd novemberben menjek újra...

De nem vagyunk egyformák, van akinek elsőre összejön, van akinek nem. Ne add fel, majd összejön nekünk is!! :)

2013. máj. 14. 12:21
 2/10 anonim ***** válasza:

Magánorvosok hajtanak el??

Magánkórházban mint pl a Róbert Károly nem fognak.

De elsőnek én nem téged vizsgáltatnálak meg hanem a párodat, mert neki egyszerűbb. Ha neki van baj akk. te nem mész át egy csomo kellemetlen herce hurcán.

2013. máj. 14. 12:22
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszi, hogy írtál, azért megnyugtató, hogy nem csak mi vagyunk így, és persze az is igaz, hogy nem vagyunk egyformák, csak tudod, amikor tényleg mindenkitől azt hallod, hogy "jajj, a gyógyszer után egyből összejött", na akkor kissé elbizonytalanodsz... legalábbis én :(

Nagyon szorítok Nektek, hogy mihamarabb összejöjjön a baba!!! :)

2013. máj. 14. 12:23
 4/10 A kérdező kommentje:

Kedves 2. hozzászóló:

2 "sima" orvos, és 2 magánorvos hajtott el... Nem Budapesti vagyok, így nincs túl sok lehetőségem, hogy a kórházak között válogassak, nálunk a 3 kórházból 2-ben van szülészet, és azért nincs olyan veszett sok nődoki sem :((

Párommal sem foglalkoznak, egyszer ő is bepróbálkozott, neki is azt mondták, hogy az ő vizsgálataira is az 1-1,5 évnyi sikertelen próbálkozás vonatkozik...

2013. máj. 14. 12:26
 5/10 anonim ***** válasza:
Nekünk a gyógyszer elhagyása után 6-7 hónappal összejött, és egyik barátnőméknek is ugyanígy. Én meg olyanról nem hallottam hogy vkinek rögtön összejött, mindíg ez a 6-7 hónap :) Sok sikert!
2013. máj. 14. 13:36
 6/10 anonim ***** válasza:
Sziasztok! Én egy éve hagytam abba a gyógyszert, eddig még nekünk is semmi. Nagyon sokat olvasgattam utána mi lehet a probléma, vagy hogyan lehetne végre sikeres a fogantatás. Elevitet szedek kb. 2 hónapja, most szeretnénk elkezdeni Gyuri bácsi "babaváró" teacsomagját.Valószínű elmegyünk majd Bükkszent keresztre is a gyógyító kövekhez. Lehet, hogy csak placebó hatása lesz, de szeretném elkerülni a különféle vizsgálatokat, esetlegesen a hormon kezeléseket. Drukkolok mindenkinek, kitartást! :-)
2013. máj. 14. 14:10
 7/10 anonim ***** válasza:
Sziasztok. Én decemberben hagytam abba a gyógyszert 7 év után ( Harmonett ) A múlt hét csütörtökön voltam orvosnál nagyon kedves volt. Igaz én nem " csak " azért mentem mert nem jön a baba. Én minden menzesz előtt napokkal pecsételtem november óta. Csinált UH és kiderült hogy a sok évi gyógyszer tönkre tette a nyálkahártyámat. Gyakorlatilag nincs vagyis nagyon vékony " csíkszerű" így volt a leleten. Peteérésem van mert normális ciklusaim vannak. Azt mondta hogy legyek türelemmel mert sok volt a 7 év. Írt ki gyógyszert a pecsételésre Norculot nevű tablettát. De nem nagyon tudok türelmes lenni 37 évesen. Nem az első baba lenne.
2013. máj. 14. 14:54
 8/10 anonim ***** válasza:
5.-nek írnám,hogy én sem hallottam olyant h azonnal de nekem a gyógyszer abba hagyása után a második hónapban sikerültek a babák mindig csak most nem. 7-voltam
2013. máj. 14. 14:58
 9/10 anonim ***** válasza:

Fél év az csak fél év.

Egy egészséges pár esetén 1 éven belül összejön a baba. Ha nem, akkor meddőségről beszélünk, ilyenkor kell a kivizsgálás.

Teljesen normális, hogy elhajtottak, mert semmi nem indokolja, hogy elkezdjenek vizsgálgatni.

A ciklusod rendben van, és még csak fél éve próbálkoztok.

Persze ha mondjuk kéthavonta lenne vérzésed, akkor indokolt lenne a vizsgálat, de így nem.

Türelem!

Kezdj el hőmérőzni, vagy vegyél ovutesztet, ha mindenképpen szeretnél vmit tenni, de más nem kell. Ha fél év múlva se jön össze, akkor majd kivizsgálnak. Addig felesleges.

2013. máj. 14. 15:53
 10/10 anonim ***** válasza:
2es vagyok, én felutaznék peste, persze csakha most akartok vizsgálatot, mert tényleg 1 év az átlag. Énis bogyot szedtem, januárban abba hagytam, juniusban próbálkoztunk először élesben és össze is jött, szóval volt egy kis pihi nálunk is.
2013. máj. 15. 10:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!