A termékenységi vizsgálat hogyan zajlik nőknél?
A férfiaknál tudom, ott a spermamintát vizsgálják meg.
De nők esetén? Pontosan milyen vizsgálatokat végeznek, hogy a termékenységet megállapítsák?
Néhány hónapja próbálkozunk, egyelőre nem jön össze. Korábban belső UH-val megnézték már a belső nemi szerveket (új orvoshoz mentem féléves kontrollra és önszorgalomból megnézte, hogy minden jól fejlődött-e ki), azok rendben vannak, mindenből megfelelő számú és formájú van.
hormonsorból (3. és 21. napi) lehet sztem egyszerűen első körben választ kapni. Csak ne nődokival csináltasd, hanem mindenképpen endo dokival.
Ovu előtti tüszőultrahang is sokat mutat, meg az ovuteszt.
Egy éve egy műtét miatt oda-vissza átnézték a véremet és elvileg egészséges vagyok - bár gondolom az hormont nem nézett.
A menzeszem is problémamentes, 1-2 napos biztonsággal ugyanakkor jön meg mindig.
Hormonokra kamaszkoromban vizsgáltak egy feltételezés miatt, de akkor is kornak megfelelő mértékű volt minden hormon - akkor emlékszem, hogy 10-15 kémcsőnyi vért vettek több körben, hogy mindent megnézzenek.
Az endokrinológusnál vérvételen kívül mire lehet még számítani?
A vérvétel a műtét miatt azt teljesen más. Itt specifikusan nézik a termékenységért felelős, terhesség megtartásáért, peteérést igazoló hormonokat a ciklus különböző fázisában. Sokkal összetettebb.
IR= Inzulin rezisztencia
Sajnos nagyon gyakori probléma, gyanú esetén terheléses vércukrot kell nézetni, ami bizonyosságot adhat. MInden egyes leletet endo dokival kell megnézetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!