Akinél kiderült, hogy alacsony a D vitamin szintje, válaszolna?
3000 NE-t kaptam, de a barnázás nem ettől volt, hanem az inzulinrezisztenciámtól (aki IR-es, nagy valószínűséggel a d-vitamin szintje is alacsony). Amikor az helyreállt, a menzim is normális lett.
de hátha jön valaki, akinek csak simán a d-vitaminja volt alacsony
És emlékeztek még arra, hogy milyen alacsony volt a vitamin szintje nálatok?
Nekem 72,9 nmol/L, 75-től jó. Ez nem számottevő eltérés szerintem...
Nekem 16,3 nmol/L. Amit kaptam rá: D vitamin 3000NE napi 1 tabletta.
Lesz majd kontroll, természetesen.
A barnázás nem a D vitamin hiánytól van, lehet, hogy érdemes lenne nézetni egy hormonsort.
Egyébként az értéked tényleg nem vészes, de nem árt rendezni. Az orvosod mit mondott?
Hormonsort nézettem, minden rendben vele. Ez az egy csillagom van, TSH 1 és 2 között, inzulin tankönyvi, progi a 23. napon 32 nmol/L. LH / FSH arány oké. Prolaktin rendben, bár szedek napi fél Bromót, ezzel tartom a tartomány közepi eredményt. Szóval fogalmam sincs mi lehet a probléma, de ez így biztosan nem normális.
Most elkezdtem kicsit sportolni, hetente legalább 3-szor fél óra. Remélem ez javít.
D vitamin pótlást gondoltam, de amúgy hatalmas kertünk van, ha hazamegyek az irodából, általában naponta 1-2 órát biztosan kint kapirgálok, talán ennek is köszönhető, hogy nem is olyan rossz a a D vitamin értékem, ahhoz képest, hogy még csak kb. 1 hónapja van jó idő.
Orvosnál a D vitamin értékkel még nem voltam, a Mensmentisbe szeretnék eljutni, mert a nőgyógyászom szerint minden rendben és a barnázás akár normális is lehet. (Hát ez engem annyira nem nyugtatott meg, még egy próbát teszek, aztán ha ott sem mondanak semmit, feladom.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!