Mikor kezdjem magam kivizsgáltatni, ha volt két vetélésem 2011-ben) és újra szeretnénk próbálkozni?
Van már egy egészséges kisfiam, aki 2009-ben született, ezért a doki legyintett a vetélések után. Szerinte: "véletlen, előfordul, mivel ugyan az az apa, nincs mit tenni, biztos beteg(ek) volt(ak)".
Azért hormonproblémám még lehet, hogy szültem egy gyereket! Szóval ennek szeretnék utána járni. Mikor és hova menjek ezzel kapcsolatban, ha szeptemberben szeretnénk nekiállni a babaprojektnek?
Sajnos engem is ugyanígy lepasszoltak. Nekem a két gyermekem után mikor a harmadikkal próbálkoztunk, volt két vetélésem 10 és 11 hetesen. Az orvos csak legyintett, sőt azt is mondta, mit akarok még, hiszen van két gyermekem, örüljek nekik, van akinek az első sem jött össze. Nem nagyon foglalkoztak velem.
De mi nem akartuk feladni, így másik orvost kerestem, akinek más volt a véleménye. Kivizsgálás itt sem volt, de azt mondta, a spontán vetélések nagyrésze a sárgatesthormon alacsony szintje miatt következik be.
Amikor újra sikerült teherbe esnem, Utrogestan kezelést kaptam az első 3 hónapban, így született a kislányom, aki ma már 2 éves. Így aztán csak lett 3 gyermekem.
Én neked azt javasolnám, hogy először érdeklődj a környéketeken, keress egy másik nőgyógyászt, aki komolyabban vesz, és foglalkozik a problémával. Már a hozzáállásán lehet látni, érdemes-e bízni benne.
Genetikai Tanácsadóba nem fognak küldeni, hiszen nálatok is ugyanaz az apa, és gondolom a szövettan nem mutatott ki semmit, mint nálam sem, így a legegyszerűbb, ha rámondják, hogy véletlen, bárkivel előfordul stb.
Kívánok minden jót, és remélem sikerül nektek is a babaprojekt!
Mindenképp menj.
Én 2010ben szültem és 2 éve próbálkozunk már most kiderült hogy pajzsmirigy alulműködésem van ami egyenesen vezet(het) kezelés nélkül vetéléshez.
Nekem annyi tűnt fel, hogy semmitől se bírok lefogyni (pedig most is terhesen max 800 kalória/nap mert amúgy hízok).
Elmentem háziorvoshoz kiírt vérvételt ott jött is az eredmény elküldött endokrinológushoz ő kért újabb vérvételt és nőgyógyászati szakvéleményt a endodokinál kijöt az eredmény hogy enyhe ir-em is van ami meg oda visz hogy nagyon nyomorúságosan van peteérésem, ha van de ha van is nincs meg a talaj a picinek a beágyazódáshoz...
2 vérvétellel és egy kis kezeléssel, úgy helyre hoztak hogy most 11 hetes vagyok :)
Az első hónapban mikor felírtak clostit (ez peteérést csinál) már jött is a baba (meg vele együtt 2 ciszta is...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!