Egy kicsi, egy pici?

Figyelt kérdés

Problémám a következő: 9 hónapos a kisfiam és úgy néz ki újra állapotos vagyok. Még nem csináltam tesztet mert rettegek attól, hogy tényleg terhes vagyok (tudom nem változtat a helyzeten de mégis).Ha tényleg baba van akkor a két tesó között 18 hónap lenne. Szerintem túl korai! Szerintetek?

Tervezzük a babát de majd csak akkor gondoltuk ha a másik már 1-1,5 éves.

Más is volt már így, illetve hogy lehet a két gyerkőcöt összeegyeztetni (napi ritmusra gondolok). Aki jár már így az segítsen!!!

Köszönöm!

2013. ápr. 16. 13:26
 1/6 anonim ***** válasza:
79%
Szia!Tudom mit érzel!Nekem 16hónap van a két gyerkőc között!Először én is nagyon féltem!Az első egy két hét nem egy leányálom az biztos.De túllehet élni!És aztán csodás és boldog időszak következik!A napi ritmust is összelehet hangolni,nálunk nagyon jól működött!Egyébként a másfél év nem korai,nekem a hugom és én közöttem van ennyi :)
2013. ápr. 16. 13:28
 2/6 anonim ***** válasza:

Össze lehet egyeztetni ne aggódj. Ha van egy kis szerencséd a kicsi eleinte eszik alszik. A nagyobbat természetesen úgy kellene szoktatni hogy pl. egyedül aludjon el ne kelljen órákig ringatni előtte, mert az dráma ha 2 kicsit kell altatnod nappal is este is.

Nem egy ismerősöm van ahol pont ekkora a különbség, lehet csak véletlen de valahogy még jobban fogadta a nagyobb a babát és később is kevesebb volt a konfliktus mint ahol 2-2.5 év van.

Szerintem napi rutin szempontból ez nem olyan rossz felállás, 18 hónaposan valószínű egyszer alszik délután egy nagyobbat, szóval úgy kell sakkozni hogy a kicsi is akkor legalább részben aludjon és úgy te is tudsz pihenni kicsit.

Ne aggódj szerintem, ha '"csak" ez a váratlan helyzet meg a kis korkülönbség az aggodalmad akkor ezen ne görcsölj.

Persze ha más is (anyagiak vagy férjed nem állna jól hozzá) az más..:(

2013. ápr. 16. 13:30
 3/6 anonim ***** válasza:

Nektek tuti nehéz lesz mert nem így akartátok.

Mi így akartuk és nagyon jól tettük. Nálunk 20 hó a korkülömbség, és a lányok között nincs testvérféltékenység. Föleg azért mert a nagy minden pillanatában részese volt a kicsi körüli dolgoknak, így mintha iker tesója lenne. (nekem senki segítségem nincsen, külföldön élünk)

Fizikailag nehezebb, 40 perc télen mire 2 gyereket átpelenkázok, felöltöztetek és mindenki az autóban ül.

Mi soha nem bántuk meg, hogy ilyen kicsi a korkülömbség, söt nekünk ez az ideális. Föleg hogy minél elöbb túlvagyunk a hasfájós, álmatlan éjszakákon.

2013. ápr. 16. 13:31
 4/6 anonim ***** válasza:

nálunk 17 hónap van köztük, tervezett volt a második is

az első 5 hónap maga volt az álom, a kicsi csak evett, aludt, kakilt, pedig az elejétől féltem a legjobban

a nagy nem volt féltékeny, mert sokat tudtam vele foglalkozni, a lakás pedig megvárt

amikor a kicsinek is nyílt a csipája és már naponta kétszer aludt csak, kezdte igényelni a játékot, törődést, akkor lett egy picit nehezebb, de egy kialakult napirendbe szokott bele, így neki ez volt a természetes, a nagy élete meg nem változott túl sokat, mármint a napirend tekintetében

nagyon jókat játszanak együtt, ma már a kicsi is 3,5 éves, a nagy már lassan 5 éves lesz, sokat segít, időnként civakodnak, de a nagy úgy védi a kicsit, mintha az anyja lenne, állandóan figyel rá, a kicsi pedig a nagyot utánozza mindenben

a segítséget fogadd el, a lakás ilyenkor kicsit háttérbe szorul, ez természetes és fáradt is leszel, de hidd el, megoldható ez a dolog, később pedig együtt nőnek fel

2013. ápr. 16. 13:33
 5/6 anonim ***** válasza:

Az én nagyobb fiam 6 éves, a kisebb 10 hónapos, és 12 hetes kismama vagyok. 1,5 év sem lesz a kicsik között.

Terveztük a picit, de a középsőre 5 évet vártunk, nem gondoltam, hogy ilyen hamar érkezik. Biztos nehéz lesz, főleg az eleje, de csak nekünk. A gyerekeknek jó lesz, lesz játszótárs, összenőnek, együtt cseperednek majd. Az első pár nap sokk után könnyebb belegondolni és ilyen felállással tervezni a jövőt. :)

2013. ápr. 16. 13:53
 6/6 anonim ***** válasza:

3 kicsi van nálunk. Jöttek sorban, a két nagyobb között két év van, a középső és a kicsi között 22 hónap. Ez több, mint nálatok lesz, de szerintem nagyon nagy eltérés azért nincs.

A jó hír: remekül ki lehet alakítani az életet akár három kicsivel is, nálunk jól működik, a gyerekek meg imádják egymást. :-)

2013. ápr. 16. 14:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!