Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Kielemeznétek a laboreredményem?

Kielemeznétek a laboreredményem?

Figyelt kérdés

3. napi van még meg csak.

TSH: 2,36

Ft4: 13,23

Ft3: 4,41

Anti.TPO: 0,3

LH:8,17

FSH: 8,00

Prolaktin: 361,7 mIU/L

Ösztradiol: 107,4 pmol/L

Tesztoszteron: 1,2 nmol/L

Glükóz:

0' 4,7

60' 4,9

102' 4,3

Inzulin:

0' 3,9

60' 24,8

120' 17,1

HOMA-IR 0,8

A cukor eléggé aggaszt, és a TSH is kicsit magasabb, mint ami teherbeeséshez jó volna. Ennek ellenére semmi sem csillagos...

2013. ápr. 15. 11:43
 1/5 anonim ***** válasza:
A cukor szerintem teljesen jó. Az inzulint az nem tudom és a többihez sem nagyon értek. A TSH viszont jó. Tudod miért mondom? 5.190-es a TSH-m és teherbe estem az első próbálkozásra. Holnap megyek a dokihoz, hogy meg is maradjon a baba, lehet, hogy gyógyszert fogok rá kapni. Eddig nem kellett.
2013. ápr. 15. 11:51
 2/5 anonim ***** válasza:
Szerintem elég jó eredmény. A TSH határértéken belül van, de ha babát szeretnél mindenképpen mondd az orvosnak, mert 1-1,5 között szeretik látni, úgy a legbiztonságosabb. Az LH-FSH arányod is stimmel, ami arra utal, hogy nincs PCO-d.
2013. ápr. 15. 12:54
 3/5 anonim ***** válasza:
Szerintem a cukor sajnos nem jó. Nem szabad, hogy a terhelt cukor az éhgyomri alá essen. Ez azt jelzi, hogy valamikor nagyobb inzulinválasz alakult ki. Egyébként a vizsgált inzulin teljesen jó. De a cukor és inzulin érétkeket egyben kell nézni. Beszélj endokrinológussal!
2013. ápr. 15. 13:33
 4/5 A kérdező kommentje:

Igen, ez a bajom nekem is, hogy a cukornál szerintem már a 60 perces is alacsony, de a 120-as meg nagyon az éhgyomrihoz képest, viszont az inzulin meg szerintem jó.

A kollégám szerint összecserélték a 0 éa 120 perces értékeimet :)

2013. ápr. 15. 17:16
 5/5 anonim ***** válasza:
Hát ez is benne van a pakliban, de előfordul ilyen eredmény is. Szerintem mindenképpen mutasd meg egy IR-ben jértas endodokinak.
2013. ápr. 15. 18:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!