Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Milyen szó az, hogy BABÁS...

Milyen szó az, hogy BABÁS vagy BÉBIS? Ez nem egy melléknév? Mint piros vagy ilyesmi?

Figyelt kérdés
Miért beszélnek ennyire hülyén a terhes nők?? Várandósnak, terhesnek lenni ciki vagy mi?
2013. ápr. 12. 17:01
1 2
 1/12 rémuralom ***** válasza:
77%
Mert szerinted a várandós meg a terhes nem melléknév, te kis grammar nazi?
2013. ápr. 12. 17:08
 2/12 anonim ***** válasza:
85%

"Miért beszélnek ennyire hülyén a terhes nők??"

ne általánosíts. sokféle nő létezik és egy adott ponton szinte mindegyikük terhes lesz. nem azt mondom, h nem változnak a hormonok hatáésára, de nem egymáshoz idomulnak, hanem a régi önmagukhoz képest lesznek mások. Én terhes vagyok, és sosem élek az általad caps lockkal (hehe:)) írt kifejezésekkel. és azt gondolom arról, aki meg igen, h szíve joga.

2013. ápr. 12. 17:12
 3/12 anonim ***** válasza:
37%

Biztos Kazinczy idejében is sokan meglepődtek a nyelvújításon, de hát haladni kell a korral. Vagy te azt sem használod ,hogy :király!

bakker

üzi

uncsi...

Nem kell mindennek a miértjét keresni. Ragad ránk, mint a kosz.

2013. ápr. 12. 17:22
 4/12 A kérdező kommentje:
:) igen, valószínűleg igazad van :)
2013. ápr. 12. 17:25
 5/12 anonim ***** válasza:
26%

borzalmas milyen hülyén beszélnek a mai tinik egy szavukat sem lehet érteni .....

mintha ciki lenne helyesen magyarul beszélni

kb ugyan az a kategória -- ez van majd leszokik róla vagy úgy marad :-)))

2013. ápr. 12. 17:34
 6/12 anonim ***** válasza:
68%
Nekem meg az a furcsa, ahogy régen azt mondták, hogy más állapotban van, mitha kerülgetnék a témát!
2013. ápr. 12. 17:40
 7/12 A kérdező kommentje:
utolsó, neked is igazad van!!!
2013. ápr. 12. 17:41
 8/12 anonim ***** válasza:
47%
Hát én inkább hallgatom azt, hogy babás, mint azt, hogy terhes. A "terhes" szótól a hideg ráz. Utálom, amikor azt kérdezik tőlem, hogy "Terhes vagy?" Mint ha valami rémes dolog lenne, teher, és jól megszívtam... Akkor már inkább babás, bár ezt sem használom. Várandóst szoktam mondani, vagy azt, hogy babát várok.
2013. ápr. 12. 17:43
 9/12 anonim ***** válasza:
41%

9/9 teljesen igazat adok neked!Szerintem nagyon csúnya ha valaki azt mondja "TERHES"vagyok! De hisz az nem teher!!

Áldott állapot.Én pl nem használom soha azt a szót,

inkább azt szoktam hogy:kisbabám lessz,BABÁS vagyok,várandós stb

2013. ápr. 12. 18:07
 10/12 anonim ***** válasza:
Én azt szoktam mondani kismama vagyok, bnőm, hogy állapotos vagyok, és egy ismerősöm is úgy kérdezte meg, hogy: Babát vársz? Soha nem ejtem ki én sem, hogy terhes, de én még nem is hallottam ezt, hogy babás!
2013. ápr. 12. 19:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!