IR vizsgálatom teljesen negatív, hormonértékeim jók, csak a 21. napi progi alacsony mindig. Az UH alapján viszont mindkét petefészkem PCO-s képet mutat.
2013. ápr. 11. 11:30
1/8 anonim válasza:
Igen. De a kezelés - bár ebben nem vagyok járatos - úgy tudom hasonló. Milyenek lettek a cukor és inzulin értékeid?
2013. ápr. 11. 11:41
2/8 anonim válasza:
Igen, de 99,9%-ban lesz IR is idővel. én is igy votlam első terhelésnél még jó volt az inzulinom, de rá egy évre már kicsit magas.Ezért is ellenőrizte az rovos mert ez romlani szokott. Viszont policiszták ezer éve vannak sé a mensim sem volt soha pontos, mindig késöbb jön meg. Mennyi volt az inzulinod? ugyanis sok orvos téves határértékeket tud.
2013. ápr. 11. 11:54
3/8 anonim válasza:
Igen. Az megint más kérdés, hogy hol mit jelent az "IR vizsgálat". Min. 3 pontos OGTT-vel érdemes nézni, ahol nem csak cukrot, de inzulint is néznek. Hallottam már olyat, aki megevett egy kiflit, ivott tejet, mértek neki egy cukrot és ez alapján döntöttek, no comment.
Szóval, ha korrekt vizsgálatod volt és nem mutat eltérést, akkor is lehet PCO-d, igen. Szerencsés vagy, ha így van.
2013. ápr. 11. 12:18
4/8 A kérdező kommentje:
Nekem csak 2 pontos volt a terhelésem; a 0. és 120. percben nézték és az eredmények a következőképpen alakultak:
Cukor:
0. perc: 5,06
120. perc: 4,8
Inzulin:
0. perc: 33,4 pmol/l
120. perc: 134 pmol/l
Köszönöm a válaszokat!
2013. ápr. 11. 18:29
5/8 anonim válasza:
Hát ha ez az a mértékegység-e aminek az én határait tudom, (szerintem az) akkor ez súlyos IR. A 0 percesnek 5 alatt kell lennie a 120 perces pedig nem lehet több mint a 0 perces 5 szöröse, vagyis kb max 25 lehet. Látta ezt egy endokrinológus? Jó lenne PCOS szakembert megkérdezni. Sajnos gyakran a nem hozzáértő nőgyógyász azt mondja ez jó érték pedig nem. Épp ezért nem nőgyógyászra tartoznak ezek a hormonális problémák. Nem az ö szakterülete.
2013. ápr. 11. 20:49
6/8 anonim válasza:
Ezt a mértékegységet én úgy tudom 6-tal kell osztani, úgy jön ki az előző válaszoló által írt arány. Ez így nagyjából oké is. A cukrot viszont nem kell osztani és ott sajnos egyáltalán nem jó, hogy a terhelt érték alacsonyabb mint a kezdeti. Úgyhogy szerintem ez alapján megállhat az IR. Endokrinológussal kéne kiértékeltetni az eredményt.
2013. ápr. 12. 08:41
7/8 A kérdező kommentje:
Hálásan köszönöm a válaszokat! Sajnos a dokit csak hétfőn tudom majd elérni, akkor ő majd mond rá valamit, de a biztonság kedvéért elküldöm az eredményemet egy diabetológusnak is.
Többen írtátok, hogy a nőgyógyászokra ne bízzam ezt a kérdését; engem mosta meddőségiben vizsgálnak; ők sem értenek jobban hozzá?
2013. ápr. 12. 15:19
8/8 anonim válasza:
Sajnos azt kell mondjam a diabetológus sem feltételn ért hozzá és a meddőségiben sem biztos. Nekem pl. a diabetológus csak a cukromat nézte, az inzulinnal nem akart foglalkozni, egyébként meg valamilyen divatbetegségnek gondolta az egészet. A meddőségiben meg szintén kérdéses, mennyire érdekli őket ez a dolog. Meg ők úgy tudom - a fogalkoznak is vele - nagyvonalúbban kezelik az határértékeket.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!