Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Milyen esetekben adnak a...

Milyen esetekben adnak a Closti mellé progreszteron pótlást?

Figyelt kérdés
Ezt azért kérdezem, mert nekem clostit írt fel a dokim. Azt mondta, ezzel a progreszteron problémák is megoldódnak, mivel lesz tüszőrepedés és így sárgatest is! De akkor másnak miért írják fel az utrogestant?
2013. ápr. 7. 22:20
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
HA azért van progi hiányod mert nincs peteérésed és clostyval lesz akkor nem feltétlenül kell. Viszont inkább az a kérdés miért nicns peteérésed. A hormonokat kéne kivizsgálni mert a closty gyakran ártalmas.
2013. ápr. 7. 22:56
 2/19 anonim ***** válasza:
Szerintem is elsődlegesen a hormonkat kellene vizsgálni, és az okot megszüntetni, mai miatt nincs megfelelő peteérés. Egyébként a progipótlás mellett elméletileg nagyobb az esély a baba megmaradására. A closti a sárgatest elégtelenséget nem oldja meg. Pl. a magas inzulin tönkreteszi a sárgatestet. Tehát hiába volt peteérés esetleg, nem tud megmaradni a bébi. Ezen segít a progi. De csodát ez sem tud tenni. Ezért írtam, hgy inkább okot kellene erlős körben keresni.
2013. ápr. 8. 08:57
 3/19 A kérdező kommentje:
A hormonjaim rendben vannak. Egyedül a TSH-ám 2,55-ös, ami az endo doki és két nődoki szerint is jó a babához, pedig mindenhol 2 alatti értékről lehet olvasni!!
2013. ápr. 8. 13:37
 4/19 anonim ***** válasza:
Igen, én is úgy tudom, hogy 2 alatti, de inkább 1 körüli TSH érték a jó. Egy másik endodokit esetleg még talán érdemes volna megkérdezni. Az FSH/LH arényod jó volt? Ciklusaid rendben vannak?
2013. ápr. 8. 15:30
 5/19 A kérdező kommentje:
Az FSH-ra azt mondta hogy kicsit emlkedett az LH-hoz képest, viszont néztek ultrahangot, ott mindent rendben találtak! Volt domináns tüsző, és mindkét petefészekben volt több, kisebb tüsző.
2013. ápr. 8. 17:10
 6/19 A kérdező kommentje:
A ciklusaim nem igazán vannak rendben, először ez volt ami miatt elmentem az endo dokihoz. Többször vérezgettem ciklus közben. Volt amikor a 8-9 napon, aztán a 25. naptól a mensiig. Szedem a Premenst, de ez is van amikor segít van amikor nem. Volt olyan hónap amikor nem volt közti vérzésem, de már az utolsó két hónapban egy héttel mensi előtt elkezd rózsaszínes, véres folyásom lenni, mensi előtt 1-2 nappal barnázok és utána megjön.... :(
2013. ápr. 8. 17:13
 7/19 anonim ***** válasza:
Az endodoki nem mondott semmit mitől lehet ez? Vagy egyáltalán nem állapított meg semmi rendellenességet? A hosszú barnázás sárgatest elégtelenségre utalhat. Állítólag 1-2 nap barnázás még oké. A hosszabb már nem feltétlen.
2013. ápr. 8. 17:31
 8/19 A kérdező kommentje:
Nem, erre nem mondott semmit... A barnázás csak 1-2 nap közvetlen a mensi előtt, viszont a vérezgetés már előtte egy héttel elkezdődik. :(
2013. ápr. 8. 17:59
 9/19 anonim ***** válasza:
Kizárt, hogy rendben legyenek a hormonjaid, különben nem lenne gond, nem tudnád megírni őket. Meg kéne egy terheléses cukor+inzulin vizsgálat is.
2013. ápr. 8. 18:32
 10/19 A kérdező kommentje:
Azt hiszem elmegyek maszekba, mert sztk.ban csak 3. napi vérvételt csináltak, 14. napon uh, de 21 napi hormont nem néztek. Viszont azt mondta a doki, ad még három hónapot és ha nem jön össze a baba, akkor először a férjemet fogják vizsgálni, aztán jövök újból én, átjárhatóság, stb... :(
2013. ápr. 8. 19:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!