Ha csak ovulációs tesztet csinálok akkor honnan tudom mikor lesz pontosan az a bizonyos termékeny napom?
Már van egy kislányom és szeretnénk egy kistestvért. Szeretnénk megpróbálkozni azokkal a házi praktikákkal amikkel reményeink szerint befolyásolható a baba neme. Természetesen attól még, hogy szeretnénk egy kisfiút még akkor sem hagyjuk ott ha lányra sikerül :) Sőt! Tudom, hogy az apukán is múlik, hogy egyáltalán tud-e fiút nemzeni.
Szerencsére elsőre lánykánk született, de ekkor semmi tudatosság nem volt a dologban (csak sokszor simogattam a pocimat és kérleltem, hogy legyen lány hogy fésülhessem a hosszú haját :)Sőt! Kék szeme is lett pedig mindkettőnknek barna van, bár mindkettőnk családjában van kék szemű szülő. Ez a kívánságom is valóra vált.)
Kisfiúhoz eddigi információim szerint 75%-os eredményt biztosít két módszer kombinálása:
első: ha szódabikarbónás öblítés után fél órával jön létre az aktus
második: ha azon a napon (de 24 órával nem több idővel előbb)próbálkozunk amikor a peteérésem van.
Az első dolog tiszta...
A második: Nem csináltam ovulációs naptárat hőmérővel mivel össze-vissza kelek fel és azt olvastam úgy nincs értelme. A menstruációm se 100%-osan pontos 28-31 nap kb de sajnos nem vezettem pontosan ezt sem mióta szültem. Hozzászoktam, hogy nem kell a terhesség alatt ...
Szóval most pontosan csak az utolsó dátumát tudom.
3 hónap múlva szeretnénk belekezdeni a babaprojektbe, de nem tudom hogyan fogom megtudni pontosan azt a napot. A csík erősségétől? Ha ,,elrontom" és csak 2 nappal után lesz de pozitív az ovu. teszt akkor már lány fog foganni. Nem használtam még ilyen tesztet és szeretnék néhány próba hónapot amikor végig nézegetem, hogy hányadikán mi hogyan történik, de nem tudom mi az amivel biztosra mehetek. Van esetleg olyan teszt(esetleg digitális) ami előre jelzi melyik nap lesz peteérésem amikor próbálkozzunk?
Köszönöm előre is tapasztalatokat, segítséget!
Én ez alapján csináltam az ovutesztet, nekem bejött, megmutatta melyik nap van pé-m.
Ha még van kérdésed ezután is, szívesen válaszolok (de a baba nemét nem tudom sikerül e így befolyásolni). :)
Köszi! Megkérdezhetem neked milyen nemű lett a gyermeked? :) Mert azt olvastam az ovuteszt azt a hormont mutatja ki a vizeletből ami a peteérésért felelős viszont ez jóval előtte is már jelen van...
itt van egy cikk arról amit Dr. Czeizel Endre több interjúban is elmagyarázott, hogy ezzel ,,kísérleteztek" hogy 100 gyermeket tervező párt megkértek, hogy kövessék az utasításokat a szerint, hogy milyen nemű babát szeretnének és így kaptak 75%-os eredményt ami szerintem egész jó... feltéve, hogy a maradék 25 akár el is ronthatta az instrukciókat vagy a számolgatást... Csakhogy lányt 2-3 nappal előtte kell, fiút aznap... az ovuteszt pedig 2.3 nappal előtte is jelez...
Első babánknál mèg nem ovuteszteztem, de ott nem az ovu napján voltunk együtt, mert vizsgálat volt, épp inszem.re kèszültünk. Ő lány lett. Második alkalommal már teszteztem, ott pont ovukor voltunk együtt, de az a baba elment sajnos októberben. Most nem tesztelek, csak belevágunk, ez az első próbálkozós hónapunk azóta.
Az ovu teszt nálam a 13. Napon halványan 2 csíkos lett, majd a 16. Napra lett erős pozitív. A 17. Napon újra halvány 2 csíkos lett. Tehát csak 1 nap pozitív, a többi nem. Azon a napon kell együtt lenni, amelyik pozitív. Elvileg az érzékenyebb teszttel is csak 1 nap lehet pozitív.
Sok sikert nektek! Remélem teljesül a vágyad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!