Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Tudom, hogy már uncsi a...

Tudom, hogy már uncsi a kérdés, de gondolhatok ebben az esetben terhességre?

Figyelt kérdés
A menstruációmnak kb most kellene megjönnie (vagy már meg kellett volna) egy hónappal ezelőtt tettem le a fogamzásgátlót és azóta csak gumival védekezünk. Gyógyszer mellett használtuk azt is, mert nagyon félek a terhességtől, én még nem akarok gyereket. 22 éves vagyok és stabil, jól működő kapcsolatom van, de gyerek előtt eljegyzést, házasságot, na meg anyagi biztonságot szeretnék/nénk. Miért is ne pont most, amikor nem szedtem gyógyszert ebben az egy hónapban 2X is kiszakadt a gumi, de egyszer sem ment el a párom, mert időben észrevettük. Voltunk sürgősségi fogamzásgátláson azt mondta a nővérke, hogy nem ad 72 órásat, mert még csak egy hónapja álltam le a fogamzásgátlóról, még van annyi hormon a szervezetemben, hogy védjen. Mondom: ok, én elhiszem neked, elvégre te tanultad. De akkor sem hagyott nyugodni, más egy szem kihagyása után terhes lesz. :/ Azt is mondta, hogy ha nem ment el párom nincs esély a terhességre, de mint tudjuk, arra akkor is van minimális esély. Pár napja már szenvedek vele, hogy megjöjjön, érzékeny a mellem (soha nem volt még), mindjárt megjön érzésem van, de mégsem jön meg és egyfolytában pisilni járok. Hányinger, szagundor, meg ilyesmi nincs. Nem gondolok egyből a legrosszabbra, mert ez lehet egy felfázástól, vagy attól is, hogy még nem rég hagytam abba a fogamzásgátlót, szóval érdekelne mások véleményt, ti mit gondoltok. A párom szüleinél lakunk és hiába van diplomám, még mindig nincs állásom, páromnak is rezeg a léc nagyon. Én nem akarok más nyakára szülni se az én, se a párom családjáéra. Most is fáj a hasam, mintha megjönne, de semmi. Aludni sem bírok, már nagyon ideges vagyok. :( Szégyen nem szégyen nem érzem magam készen egy gyerekre. Nem tudnék vele mit kezdeni még. A későbbiekben majd szeretnék, de most semmiképpen sem. Tudom, hogy senki sem lát belém, de vélemények érdekelnének, ti mit gondoltok a leírtak alapján? Köszönöm. :)

2013. ápr. 6. 04:46
 1/5 anonim ***** válasza:
Ahogy mondtad, minimális az esély arra, hogy terhes legyél. Szerintem pms tuneteid vannak, az pedig hogy nem jön meg időben azért is lehet mert mar nagyon stresszelsz. De a fog.gatlo is meg zavarhatja a ciklusod! Ne aggódj meg fog jönni. De ha nagyon izgulsz, akko vegyél egy tesztet.
2013. ápr. 6. 06:46
 2/5 anonim ***** válasza:

Ne aggódj, nem vagy terhes. A fogamzásgátló kissé felkavarja a hormonokat, kell egy kis idő még visszaáll a szervezeted!

Szimplán késik. Ha érzed hogy meg fog jönni, meg is fog! Relax! :)

2013. ápr. 6. 09:14
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem szeretnélek ijesztgetni,de én terhes lettem szakadt óvszeres előváladéktól(más nem lehetett,mert 1,5 hónap alatt csak ez az egy szex volt).Nem vettem be én sem 72 órás tablettát,viszont én már jó két éve nem szedek fogamzásgátlót.
2013. ápr. 6. 09:32
 4/5 anonim ***** válasza:
Aki annyira retteg a terhességtől, hogy fogamzásgátló mellé még gumit is használ, annak pusztán a stressztől is lehetnek terhességi tünetei. Ennek ugyanaz a pszichés alapja, mint a már betegesnek mondható gyerek utáni vágynak. Szinte biztos, hogy nem vagy terhes. A fogigátló abbahagyása utáni első vérzések nem mindig jönnek meg óramű pontossággal, és a premensis tünetek is lehetnek mások, mint a gyógyszer szedése alatt. Vegyél egy tesztet, csináld meg 1-2 nap múlva reggeli pisiből, és ha megnyugszol, a vérzésed is meg fog jönni.
2013. ápr. 6. 09:34
 5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a kedves és értelmes válaszokat. Még mindig nem jött meg, de reménykedem. :)
2013. ápr. 6. 12:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!